2009/07/30

Idea oh Idea...

Gedebuk!!!! (bunyi jatuh tergolek lepas keluar bilik bos)
Adoi... Ni betul2 assignment yang betul2 sangat-sangat-sangat-tersangat susah ni...
15 Ogos 2009 nanti, ade majlis dinner untuk staff CKC...
Dan malam tu diwajibkan setiap unit untuk buat pesembahan... Semua pun mesti terlibat...
Dengar berita tu memang best sangat2... Sampai nak melompat2 pun ada...
Sape la yang x suka kan...
Tapi... Lepas jea bos bagi tau aku yang kene cari idea dan direct untuk persembahan...
Aku dah flat dah... Gugur seluruh semangat dah...
Ape yang aku tau pun pasal persembahan...
Karoeke pun xpernah...
Ini kan pulak kene ikut tema 60an... What??? 60 an???
Adoi!!!!
Bos nak pulak ala2 The Beatlle... Aku mane hidup lagi zaman tu... Keluar pulak idea yang mengarut2... Nak ader character ala2 Jimi Henrick la... Aku pun x kenal sape mahluk ni!!! Masing2 kene cari wig... Nak yang rambut panjang punya....
Adoi!!! ni dah kira satu bala dah ni....
Lepas discuss ngan senior staff, baru la bos berlembut ckit...
Last2 dia bagi cadangan ambil jea babak dalam cerita P Ramlee...
Huh... dah ok dah kot...
Senang ckit kerja aku... tu mula2 la....
Sampai la ni... Aku xdapat satu pun lagi idea... Cerita ape yang nak di ambil pun xtau...
Sampai nak berpinar2 dah otak aku ni...
Dulu masa belajar xder pulak coarse untuk seni persembahan ni...
Adoi... Aku bukan orang yang berseni!!! Nak jea aku jerit kat bos!!!

2009/07/27

TAK DISANGKA-SANGKA

Sabtu lepas, 25.07.2009 tercatat la satu sejarah dalam hidup aku...

Korang tengok jea gambar kat atas ni...
Aku yang baru beberapa kali pegang bola (boleh dikira dengan jari sebelah tangan jea) ni pun dah dapat hadiah naib johan berpasukan...
Kalau tiap-tiap minggu berlatih, mau agaknya aku dapat kalahkan Big Bos...
huhu...
Aku ingat aku dapat la tempat tercorot dalam individual keseluruhan...
Tapi dapat Rank 13 dari 65 orang...
Yang lebih manis nya... Aku dapat kalahkan staff yang ada bola sendiri... huhu...

Ni la hadiah nye pun... Walaupun xmahal sangat... Tapi kenangan ni...
Bagi kat mak aku suh letak kuih raya tahun ni...
Mekasih la kat sorang sahabat yang duk teman aku berlatih hari jumaat sebelum tu...
Nanti jemput la datang rumah ek raya ni...
boleh la makan kuih yang ada dalam bekas kaca ni...
huhu...

Team UKC yang mendapat sokongan padu dari seorang babyboy... Yang mungkin bawak tuah kat aku... Duk dukung2 baby ni la kot tangan menjadi jea baling bola... Tapi xder gambar lak masa tengah dukung tu...

2009/07/16

JANGAN TERLALU MENCARI KESEMPURNAAN

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu.....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja.....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ........ Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya.... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja.... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar KEPERLUANmu...
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang..... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya..... Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA..... Anggaplah dia manusia biasa....

Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu.Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain.. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan MENYESAL.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.......Yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain. Terlalu mengejar KESEMPURNAAN. Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain..Kamu juga yang akan MENYESAL....

2009/07/09

NA...NA...NA...GANU KITE

Turun jea dari flight 9.35am, pilot JKR Ganu dah standby dah... Apa-apa hal pun, perut ni bergendang seloka dah mintak di isi.... Mane sempat nak breakfast, Flight kul 8.40am terkejar-kejar la... dah la time peak hour... berebut la naik Putra LRT...
Ape-ape hal pun, Pekena nasi kerabu dulu... perghhh.... Sedap hingga terbelik biji mata... Ayam pulak di salai...stail ayam percik.... Ramuan nasi memang secukup rasa... Pandai la diorang entertain orang HQ... Pastu baru la g buat kerja... nak panjat Bukit Besar ni pun satu hal... Tengok la yang plastik warna putih kat gambar atas ni.... Tinggi owhhh...
Sampai jea kat puncak, terkejut aku tengok...
dah hampir 80degree... kalau di biarkan, kalau hujan lebat lebat ckit, memang terengganu terputus hubungan la... kat puncak bukit ni la semua stesen pemancar ader...RTM, Maxis, Celcom, DLL...
Dah sampai Terengganu ni, kalau x melawat masjid kristal, serupa x pergi Terengganu la...
Tapi masjid ni x la best sangat pun...
Kate penduduk tempatan, masjid ni x leh buat sembahyang jumaat pun!!! Sebab xder orang nak sembahyang Jumaat kat sini pun!!!
Bangunan sebelah masjid....
Aku pun xtau kenapa nama masjid kristal... Yang aku nampak hanyalah kaca jea... Mungkin Manikam dah mati kot, tu yang x kenal lagi dah mane satu permata, kristal atau pun kaca...



Pandai sungguh arkitek landskap ni design... Cantik betul view dari sini...



Bahagian dalaman masjid kristal...

Lepas tu, saja la suruh pilot JKR Ganu ni g tengok stadium yang baru saja diserang raksasa...
Mungkin Ultramen cuti hari tu kot, tu yang xsempat nak selamatkan stadium ni...

Aku rasa mane2 Technical Person yang tengok keadaan stadium ni akan geleng kepala... mana x nye... macam reban ayam baru kena ribut jea...

Nak komen lebih pun xboleh... Bukannya aku expert pun dalam forensic bangunan ni... Korang nilaikan la sendiri ek...

Kawasan stadium pun dah menjadi kawasan larang untuk orang awam... ader mata-mata yang standby kat sana.... Nasib la kiter naik kete Gomen.... Boleh la tengok2...

Satu jea yang aku x berkenan masa melawat masjid kristal ni...
Duk sibuk2 ambil gambar, mata jahat aku ni ternampak la satu benda terapung....
"SPEK MATA" hitam sape la ni... Dekat masjid pun diorang nak buat "wayang"... Tau la masjid ni sunyi jea...