2014/03/26

BiAR Gambar Berbicara...


DuIt GaJI NuFfNaNG yang banyak sangat...

2014/03/24

Benda Yang Kembang Dah Kecut...

Hai...

Sejak dua menjak ni, bila kapal terbang rendah di kawasan perumahan aku... ( kawasan 30km radius KLIA) naik seriau pulak... Dengar bunyi pun dah semacam... 

Padahal dulu tak pernah ambil port pun...

Terbang sana... Terbang sini...

Bila PM umum MH370 terbang berakhir di lautan hindi...
Lagi la seriau...
Apa la nasib penumpang penumpang tu... 

Hari Ini Dalam Sejarah...

Keluar rumah jam 7.20 pagi...

Sampai Pejabat 7.40 pagi...

Tak pernah sampai awal gila macam ni!

Errrr... Kalau aku cadangakan kepada KERAjaan, hari hari adalah hari cuti sekolah boleh tak? Siapa sokong? Nanti aku rasuah colat choki choki...

2014/03/20

Saya Putar Kepala Saya...

Situasi 1.

Acara romen romen suami isteri di depan TV... Nyambil nyambil je kata orang jawa... 

Suri: Bang... Best cerita ni bang...
TK: Apa yang bestnya?
Suri: Cerita ni hero dia pakai kereta TOYOTA WISH bang...
TK:????????????


Situasi 2.

Acara menghauskan tapak kasut di shopping mall... Tapi belum gersang lagi... Eh... Sebelum masuk ke shopping mall menghabiskan sisa sisa baki duit yang ada dalam dompet... Situasi di parking lot...

Suri: Cantik kereta ni bang...
TK: Kereta  apa?
Suri: Ntah la...  Rasa nya( padahal dah tau) TOYOTA WISH...
TK:??????


Situasi 3.

Acara menghabiskan bunga tayar di jalan raya... 

Suri: Bang... Lajunya kereta tu...
TK: Kereta TOYOTA WISH kan?
Suri: Eh... Cam mana abang tau?
TK:Ermmmm?!!!!

NotaKarut: Ermmm... Dah sampai masanya... Siapa nak bagi pinjam 13k... Aku nak buat downpayment ni!!!

2014/03/17

Mengendap Bra Dan Payudara Disebalik Baju Kemeja Perempuan.

Hari ni ada sale manager datang nak jumpa aku... Perkara biasa... Orang datang nak jual produk...

Yang datang Perempuan... Melayu... Bertudung... Dan pakai baju kemeja...

Aku selalu perasan sesuatu... Perasan ni tak bermaksud BUKAN SENGAJA okay... Tak kuasa aku nak tengok... Kat rumah aku pun dah ada satu...

Tapi kalau dah rezeki, TERtengok jugak la... Kucing mana nak tolak ikan kan... Walaupun tak besar, tapi........................... Mata tetapa TERtengok... Err... Tak TERniat okey...



Bagi korang yang kaum hawa ni, baju kemeja ni macam mana???

Comey tak? Macam cantik tak?? Macam haramjadah tak???

Nampak gunung tak Tahan tak?

Errr,... Agak agak korang kaum hawa tau ke tak dekat badan korang tu ada sepasang Buah Buahan Tempatan yang ranum dan sedap dipegang??? Tak perasan ke bila pakai baju kemeja, butang butang yang ada kat depan tu tidak rapat???

Tau ke tak ni???

Di antara satu butang dengan satu butang yang lain akan ada ruang terbuka. Ruang terbuka itu boleh menampakkan GUNUNG dan Pembalut Gula Gula Getah berwarna PINK!!!... Korangg taaauuuu.... Faham taaakkkk???

NotaKarut: Dah... Dah sudah... Pagi lagi ni... Lama lagi kena kerja ni... Lambat lagi nak balik ni... Geram dah ni... Geram dah niiiii... Air dah sampai kepala dah ni... Dah nak melimpah dah ni....

Tak kan la aku nak tegur... " Errr... Awak... Bra awak... Nampak la..."

Gila Apa!!!

2014/03/15

MH370: Kemungkinan dirampas

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, pihaknya masih menyiasat kemungkinan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 dirampas.

Katanya, pesawat tersebut mungkin terbang sejauh Kazakhstan dan Indonesia


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140315/dn_36/MH370-Kemungkinan-dirampas#ixzz2w0l1lr6U 

2014/03/13

Budaya menyalahkan Orang lain...

Sebenarnya, budaya menyalahkan orang ni bertujuan nak menutup kelemahan atau kesalahan diri sendiri...

Senangnya hidup, bila rezeki tak berapa nak murah, kita salahkan kerajaan... Sedangkan sendiri pun malas... Bila ada peluang, jual peluang tu untuk dapat keuntungan jangka pendek... yang kaya siapa???

Senangnya hidup, bila harga barang mahal, kita salahkan kerajaan... Padahal kita tahu... Atau saja buat buat tak tahu... Siapa tokey besar yang sebenarnya bermain baling batu sembunyi tangan...

Senangnya hidup, bila dah berak tengah jalan, kita cari musang untuk dipersalahkan... Sedangkan terang terang taik musang bersisa ayam...

Hidup ini senangkan?

Salahkan orang lain di atas nasib sendiri!!!

2014/03/12

Politik Kotor Menyebabkan Ramai Orang Mual.

Orang Malaysia, khususnya orang politik, macai macai politik, dan penyokong taksub... dan lain lain...
Tak henti henti menanam sentimen negatif...

Baik dari cara FB... Twitter... Mahupun blog...

Melalui tulisan tulisan mereka... Walaupun banyak yang tak benar... (kalau ada yang benar pun, dibesarkan besarkan sehingga menampakkan menjadikan dosa besar!)

Sehinggakan, tragedi MH370 pun nak dipolitikkan...

Tak percaya?

Cuba la bukak FB yang ada link tentang maklumat maklumat terkini berkenaan MH370... Baca satu satu komen yang ada... pasti akan ada terselit komen komen berbau politik murahan!!!

Benda yang tak berapa nak betul kalau hari hari dipasak dalam kepala... Berkemungkinan akan terpengaruh jugak...

Dah hari hari dok pasak benda negatif, sampai tak ada satu perkara baik pun yang dibuat yang disebut...
maka sampai satu masa, orang akan lebih melihat keburukan...

Lagi lagi kalau orang yang tak tahu sepak terang politik...

Cukup cukup la...

2014/03/11

Kesilapan Lelaki Semasa Berasmara.


Pada suami-suami mithali yang sedang membaca, memang susah kita nak puaskan hati geng ibu-ibu ini... Banyak pantang larang dan benda yang mereka tak berkenan.

Rasa-rasanya kesilapan besar lelaki di atas katil ketika bersama wanita macam di bawah.
Ada yang betul, mungkin ada yang tak.....

1.  Lupa nak mulakan dengan ciuman ...      
2.  Hembusan kuat pada lubang telinga, kononnya nak bagi stim ..      
3.  Lupa bercukur janggut, rasa tajam macam landak ..      
4.  Ramas payudara macam nak pecah ...      
5.  Gigit puting payudara ...      
6.  Putar puting payadara macam cari siaran radio ...      
7.  Terlupa pada bahagian lain pada tubuh wanita ...      
8.  Tangan tersangkut / terbelit pada panties ...      
9.  Lepas main terus tinggal kondom bersepah ...      
10.  Terus direct attack pada klitoris ...      
11.  Berhenti kejap berehat masa tengah main ...      
12.  Tanggal pakaian wanita kelam kabut dan tak ikut peraturan ..      
13.  Terus "kelebek" alat sulit wanita macam tak pernah jumpa / tengok ..      
14.  Urut macam nak patah tulang belakang ...      
15.  Masuk bilik terus londeh baju seluar tak sabar sabar ...      
16.  Tanggal baju sendiri tinggal spenda kemudian berjalan penuh bilik ...      
17.  Kayuh laju macam speed boat nak tenggelam ...      
18.  Hentak macam nak runtuh katil ...      
19.  Cepat sangat pancut ....      
20.  Lama kayuh masih tak pancut-pancut ...      
21.  Tanya soalan.. "you dah klimaks belum?"      
22.  Sopan santun sangat masa buat oral seks ...      
23.  Tekan kepala wanita masa tengah oral seks ...      
24.  Tembak (pancut) tanpa amaran ...      
25.  Pancut luar ikut suka hati kat mana yang sempat ...      
26.  Women On Top aje sampai nak tercabut pinggang ...      
27.  Buat-buat tak perasan masa ter"anal" ....      
28.  Amik gambor / video masa tengah main ...      
29.  Tak kreatif / imaginatif masa tengah main ... boring.      
30.  Bunyi perut bertemu perut macam bunyi mop lantai ...      
31.  Mintak buat position pelik-pelik ...      
32.  Jari suka main kat saluran belakang ...      
33.  Buat love bites ...      
34.  Bagi arahan macam instructor pasukan kadet ...      
35.  Sembang kotor ...      
36.  Tak kisah sama ada pasangan dah puas atau belum ...      
37.  Tindih badan macam steamroll turap jalan ...      
38.  Tak ucap terima kasih selepas abis main ...

NotaKarut: Iye ke?

Sumber: Copypaste!!!!

2014/03/10

Tersasul? Apa kesannya?

Pelayan Kedai Makan: Nak order apa bang?

Tukang Karut: Ada menu?

Pelayan Kedai Makan: Ada... Kejab...

Sambil berlalu dan kembali dengan senarai menu...

Tukang Karut: Erm... Nasi goreng cendawan, telur dadar, sambal belcan... Bagi air teh o ais suam satu...
















NotaKarut: Nak mintak air teh o limau suam sebenarnya...

Rakyat Malaysia serba boleh...

Rakyat Malaysia serba boleh...

Isnin lepas, boleh jadi wartawan hiburan...

Selasa pulak boleh jadi peguam syariah...

Rabu pulak boleh jadi hakim...

Khamis pulak boleh jadi penganalisis politik...

Tetiba Jumaat pulak boleh jadi peguam civil...

Tetiba pulak boleh jadi pegawai penyiasat...

Tetiba je terjadi hakim...

Tetiba terjadi ahli kima a.k.a pakar DNA...

Dan yang paling lawak...

Pada hari sabtu dan ahad, jadi pakar penerbangan!

Dan yang paling best, tukang share... Share je apa apa pun info... Nak nak lagi kalau info tu keluar daripada 'pakar pakar' segera kita ni... 

Kelakar betul... Yang lagi best, share info yang ntah dari mana sumber... Lagi lagi infor dari 'kawan punya kawan bapak aku cakap', 'kawan abang aku punya kawan cakap' e.t.c... Ko ngan kawan ko, ngan bapak ko, ngan kawan bapak ko, boleh jalan la... PIRRAAAHHHH!!!

Tenggelam cerita hangat Hanez Suraya dan 'lelaki' nya...

Hanyut cerita Anwar Ibrahim...

Terus orang lupa Kajang Move...

Tak terdengar pun cerita Chong Wei menang All England...

Cerita kedai kopi, sana sini, pakar sana, pakar sini, tak ke mana...

2014/03/09

Cerita Sedih Yang Lawak...

Cerita sedih... Semua orang tahu... MH370 hilang tanpa berita...

Yang lawaknya! Munculnya pakar pakar yang bertauliah dan kurang tauliah serta yang bangang tak ada tauliah bercerita... Macam mereka tahu apa yang berlaku...

Dan... Yang paling lawak... 

Ada pak lawak mencampur aduk cerita dan komen di FB twitter dengan politik!!! 

Sangat memalukan... 

2014/03/06

Sumber Inspirasi...