2015/09/30

Impian Malaysia ke Piala Dunia

Alkisah... Seorang rakyat Malaysia terjumpa botol buruk berkilat...

Digosok... Digosok... Berkilat...
Tak semena mena keluar berkepul kepul asap...
Lalu munculnya seekor Jin...
Jin yang diberi nama Jin Yang Terhebat...

Jin Yang Terhebat; "Hei manusia... Terima kasih kerana membebaskan belenggu aku... Sebagai balasannya, apa yang kau mahu... Akan aku tunaikan segalanya..."

(Macam biasa baca cerita ni erk? Tapi di mana ya???)

Manusia: Aku nak seekor naga...

Jin Yang Terhebat; Hei manusia, minta yangg realistik boleh tak???

Manusia: Kalau macam tu, aku nak pasukan bola sepak Malaysia ke world cup boleh???

Jin Yang Terhebat; Ehhhhhmmmmmm... Susah tu... Apa permintaan pertama kau tadi wahai manusia??? Nak Naga??? Colour warna apa kau nak naga kau???


NotaKarut: JDT kena 3-1... Ok la tu...

2015/09/11

Abang Sado.

Abang Sado...


Abang sado... Lelaki yang kini menjadi rebutan wanita wanita...
Menjadi kegilaan dek kerana otot badan yang sasa...

Urat yang timbul menunjukan kegagahan...
Otot yang pejal melambangkan kemegahan...
Baju fit menelanjangkan susuk tubuh badan...

Menjadi kegilaan...

Tapi takukah wanita, mitos disebalik kesasaan...
Punai abang sado biasanya kecik...

Notakarut: antara alasan tidak mahu menjadi abang sado....




2015/09/09

Sperma Kurang Disebabkan Minum Kopi

Sperma Kurang Disebabkan Minum Kopi


Huih... tajuk... Tak hingat dunia...
Aku baca balik pun takut kot...

Tapi itu la kata sorang senior bos aku...
Ntah mitos ntahkan fakta...

Tak tau la pulak kalau dah ada kajian...
Minum kopi lepas tu...Gelek gelek... Lepas tu pancut... Letak bawah microskop...
Kira berapa banyak sperma...
Berjuta juta lemon sperma berenang renang keriangan terlepas dari kilang...

Eh... Tak terfikir la...
Tak tercapai akal aku ni...

Logik ke?

NotaKarut: Minum susu jugak dikatakan membantu meningkatkan bilangan sperma... Eh... Korang ni.. Betul betul ke buat kajian ni???

2015/09/08

Jumpa Babi...

Amaran: Entry penuh kemarahan dan kata kata kesat...



Situasi pagi yang hening...

Masih gelap...

Jalan dua lorong dua arah...

Jalan lurus Di simpang tiga...

Ada kereta dari simpang tiga... Berhenti... Menunggu...

Kelajuan biasa... Had laju kebangsaan...

Kereta tak banyak sangat... Maklum pagi hening lagi... Orang duk sedap peluk bini lagi...

Bila dah dekat... 

Tiba tiba babi keluar...

Hoi!!!

Ko boleh tunggu tak... Babi punya kancil...

Masuk melulu laju...

Dah masuk... Jalan macam siput babi... Babi betul kancil ni...


Notakarut: Stress pagi pagi mak nak!!!

2015/09/04

Percutian di Pulau Perhentian...

Masih segar dalam ingatan...
6 tahun dahulu... Di sini...
Masa aku belum lagi celik akal mengenal alam mentafsir karenah manusia...

Hari ini, aku kembali...
Melepas beban tugasan hakiki sementara dunia...
Untuk membesarkan keindahan alam...
CiptaanNya yang maha esa...

Bunyi deruan ombak... Pagi yang hening...
Bukan rutin normal mengharung hiruk pikuk mengejar masa dan wang di kota raya...

Tenang...

Namun...

Rindu...


2015/09/02

Hanya blogger sahaja memahami blogger...

Assalamualaikum.

Hanya jauhari yang mengenal manikam...
Hanya blogger sahaja yang memahami blogger...

Bila blogger yang baru nak naik, gila update sampai 2,3 entry sehari...
Bila blogger otai yang kehabisan idea nak menulis...

Perasaan sepi bila entry yang ditulis tidak mendapat sambutan...
Kecewa... Hanya blogger sahaja yang memahami...

Malam ini, saja aku baca entry entry lama...
Sambil mengenang kisah disebalik entry yang terhasil...

Baca sambil tersenyum...

Dan terfikir...

Sudah tua rupanya aku ini...

Kerana sudah tidak mengenali tulisan sendiri...

Hanya follower asal yang mengenal siapa dan bentuk tulisan Tukang Karut...

NotaKarut: Dah lama rasanya tak bercuti tetapi berkerja... Sekarang aku di pulau perhentian..