2016/12/28

Misteri Seorang Isteri...

Dalam perkataan MISTERI adanya perkataan ISTERI.

MISTERI... ISTERI

ISTERI... MISTERI

Fuh...meremang bulu roma. Kan

2016/12/27

Baiki Structured Data Errors Blogger

3 langkah untuk baiki Structured Data Errors

Step 1: Find the Keyword position
Step 2: Comment the Existing Markup. How to comment in HTML?
Let consider we need to comment <meta expr:content='data:blog.metaDescription' itemprop='description'/>. Introduce <!-- --> to comment HTML. Eg: <!-- <meta expr:content='data:blog.metaDescription' itemprop='description'/> --> is commented.
Step 3: Paste the Proposed Markup below the commented code. Now let’s start Fixing our Blog.


Add additional data to Blog Schema

Step 1: CTRL+F → http://schema.org/Blog

Step 2: Existing markup: To be commented
<div itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/Blog' style='display: none;'>
<meta expr:content='data:blog.title' itemprop='name'/>
<b:if cond='data:blog.metaDescription'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' itemprop='description'/>
</b:if>
</div>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<div itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/Blog' style='display: none;'>
<meta expr:content='data:blog.title' itemprop='name'/>
<meta content='YOUR NAME' itemprop='creator'/>
<b:if cond='data:blog.metaDescription'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' itemprop='description'/>
</b:if>
<meta content='LOGO URL' itemprop='image'/>
</div>

Fix Blogger BlogId, PostId Errors in Structured Data

Step 1: CTRL+F → data:blog.blogId
You may find this keyword in 2 places. Do the following change in both the places.

Step 2: Existing markup: To be commented
<meta expr:content='data:blog.blogId' itemprop='blogId'/>
<meta expr:content='data:post.id' itemprop='postId'/>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<meta expr:content='data:blog.blogId'/>
<meta expr:content='data:post.id'/>

Fix Headline Missing Blogger Structured Data Error

Step 1: CTRL+F → post-title entry-title
You may find this keyword in 2 places. Do the following change in both the places.

Step 2: Existing markup: To be commented
<h3 class='post-title entry-title' itemprop='name'>
<b:if cond='data:post.link or (data:post.url and data:blog.url != data:post.url)'>
<a expr:href='data:post.link ? data:post.link : data:post.url'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
</h3>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<h1 class='post-title entry-title' itemprop='headline'>
<b:if cond='data:post.link or (data:post.url and data:blog.url != data:post.url)'>
<a expr:href='data:post.link ? data:post.link : data:post.url'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
</h1>

Fix mainentityofpage Missing and Required Structured Data Error

Step 1: CTRL+F → http://schema.org/BlogPosting
You may find this keyword in 2 places. Do the following change in both the places.

Step 2: Existing markup: To be commented
<div class='post hentry uncustomized-post-template' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/BlogPosting'>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<div class='post hentry uncustomized-post-template' itemprop='blogPost' itemscope='itemscope' itemtype='http://schema.org/BlogPosting'>
<meta expr:itemid='data:post.link' content= 'data:post.link : data:post.url' itemType='https://schema.org/WebPage' itemprop='mainEntityOfPage' itemscope='itemscope'/>

Fix for Publisher Errors in Structured Data

Step 1: CTRL+F → class='post-timestamp'
You may find this keyword in 2 places. Do the following change in both the places.

Step 2: Existing markup: To be commented
<span class='post-timestamp'>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<div itemprop='publisher' itemscope='itemscope' itemtype='https://schema.org/Organization'>
<div itemprop='logo' itemscope='itemscope' itemtype='https://schema.org/ImageObject'>
<meta content='LOGO URL' itemprop='url'/>
<meta content='600' itemprop='width'/>
<meta content='60' itemprop='height'/>
</div>
<meta content='COMPANY NAME/BLOG NAME' itemprop='name'/>
</div>
<span class='post-timestamp'>

Fix Image Structured Data Blogger Error

Step 1: CTRL+F → data:post.firstImageUrl

Step 2: Existing markup: To be commented
<b:if cond='data:post.firstImageUrl'>
<meta expr:content='data:post.firstImageUrl' itemprop='image_url'/>
</b:if>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<div itemprop='image' itemscope='itemscope' itemtype='https://schema.org/ImageObject'>
<b:if cond='data:post.firstImageUrl'>
<meta expr:content='data:post.firstImageUrl' itemprop='url'/>
<b:else/>
<meta content='LOGO URL' itemprop='url'/>
</b:if>
<meta content='800' itemprop='width'/>
<meta content='800' itemprop='height'/>
</div>

And

Step 1: CTRL+F → data:post.thumbnailUrl

Step 2: Existing markup: To be commented
<b:if cond='data:post.thumbnailUrl'>
<meta expr:content='data:post.thumbnailUrl' itemprop='image_url'/>
</b:if>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<div itemprop='image' itemscope='itemscope' itemtype='https://schema.org/ImageObject'>
<b:if cond='data:post.thumbnailUrl'>
<meta expr:content='data:post.thumbnailUrl' itemprop='url'/>
<b:else/>
<meta content='LOGO URL' itemprop='url'/>
</b:if>
<meta content='800' itemprop='width'/>
<meta content='800' itemprop='height'/>
</div>

Fix Blogger dateModified Recommended Structured Data Error

Step 1: CTRL+F → abbr class='published'
You may find this keyword in 2 places. Do the following change in both the places.

Step 2: Existing markup: To be commented
<b:if cond='data:post.url'>
<meta expr:content='data:post.url.canonical' itemprop='url'/>
<a class='timestamp-link' expr:href='data:post.url' rel='bookmark' title='permanent link'><abbr class='published' expr:title='data:post.timestampISO8601' itemprop='datePublished'><data:post.timestamp/></abbr></a>
</b:if>

Step 3: Proposed markup: To be pasted
<b:if cond='data:post.url'>
<meta expr:content='data:post.url.canonical' itemprop='url'/>
<a class='timestamp-link' expr:href='data:post.url' rel='bookmark' title='permanent link'><abbr class='published' expr:title='data:post.timestampISO8601' itemprop='datePublished'><data:post.timestamp/></abbr></a>
<meta expr:content='data:post.lastUpdatedISO8601' itemprop='dateModified'/>
</b:if>

Fix Blogger datePublished Format Structured Data Error

Exit the HTML Template Editor.
Go to"Settings"→Choose "Language and formatting".
Select Timestamp Format like "21/09/2016" (dd/mm/yyyy).
Click"Save"
Check "Google Structured Data Testing Tool"

Doktor terpotong kepala kemaluan menggunakan laser semasa bersunat

Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Alias terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Alias segera mendekati Amin.

Alias: Kenapa menangis?
Amin: Aku datang untuk ujian darah.
Alias: Kau takut ke? Ujian darah aje pun.
Amin: Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka telah terpotong jari aku.
(Mendengarkan penjelasan Amin, Budin menangis.)
Amin: Eh, kenapa pula kau menangis?
Budin: Aku datang untuk ujian air kencing


Tersenyum Alias keluar dari bilik rawatan selepas ujian darahnya.


Budin: Si Amin tadi keluar menangis, tapi kau pulak tersenyum sudah kenapa?
Alias: Tadi kan aku buat ujian darah, tapi kapas dan tisu pulak dah habis. Nurse cantik tu hisaplah jari aku.
Budin: OOOO (kata Budin sambil tersengih-sengih)
Alias: Kau tersengih pulak, tadi menangis?
Budin: Kapas dan tisu kan dah habis, aku datang buat ujian air kencing  hehehe... nurse cantik...


BERITA LAIN...

KUALA LUMPUR : Seorang kanak-kanak lelaki mungkin terpaksa menanggung kecacatan pada zakar sepanjang hidup selepas bahagian kepala kemaluannya terpotong ketika berkhatan menggunakan kaedah laser.

Dalam kejadian kira-kira jam 8 malam pada 20 Disember lalu, mangsa yang berusia 10 tahun dibawa bapanya untuk berkhatan di sebuah klinik keluarga di Cheras, di sini.

Bagaimanapun, ketika sedang menjalani proses berkhatan, doktor memberitahu bapa mangsa, kepala kemaluan kanak-kanak itu telah terpotong secara tidak sengaja.

Bapa mangsa yang juga seorang guru sebuah sekolah menengah kemudian membawa anaknya ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Cheras, sebelum disarankan untuk menjalani rawatan penyambungan semula di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

''Selepas menjalani rawatan, bapa mangsa kemudian membuat laporan polis berhubung kecuaian yang dilakukan doktor terbabit sebelum dia ditahan untuk siasatan lanjut.

2016/12/23

Jemaah Jumaat Yang Tak Senonoh

Jemaah Jumaat Yang Tak Senonoh


1)Pergi masjid awal,tetapi tidak berniat iktikaf.Solat tahiyyat masjid pun dia tak buat.Cuma dia ingat baca doa tidur sahaja.

2)Pergi masjid dengan memakai attar original berperisa bawang atau malboro lights (dan seumpama dengannya).Bila dia kepak tangan nak angkat takbir,boleh kena athma orang sebelah tercium bau attar dia.
Kalau boleh,bagi yang attar originalnya kuat sangat bau,belilah minyak wangi.Begitu juga kalau anda seorang perokok(tulisan ini bukan untuk bahaskan hukum rokok ya!),tonyohlah miswak dan sapulah minyak wangi,haruman tembakau tidak harum pada hidung orang lain,walaupun kita suka.

3)Pergi masjid,pakai kain pelikat,naik motor,kain terselak nampak lutut.Cuma burung sahaja tak sempat terbang.Mujur.

4)Datang masjid,parking kereta dekat tempat yang tak sepatutnya.Lepas tu solat ba'diyah lama lama padahal orang di luar sudah mula menyumpah-nyumpah.

5)Kanak-kanak berumur 4-6 tahun bercakap ketika khutbah itu biasa,cuma ada sebahagian kanak kanak berusia 20an,30an,40an,50an yang masih juga tak faham kalau masa khutbah kena diam.

6)Mentang-mentang khatib berkhutbah tak sedap,dia balun tidur,tersengguk-sengguk sampai punggung terangkat.Bila orang qamat,boleh selamba sahaja standby nak angkat takbir.Oi bang,wudhu awak dah batal!

7)Kalau dekat kampung-kampung biasa hari Jumaat ada orang sedekah pisang.Patut sebiji seorang,dia bantai bawa lari sesikat isi dalan raga motor.

8)Pergi kerja pandai pakai baju kerja,pergi dating bukan main segak bergaya,tapi ke masjid baju macam sudah jadi papa kedana,bila ditanya zuhud katanya!Halo sedara,zuhud bukan kena pakai baju buruk!

9)AJK mesjid bersungguh nak kutip derma Jumaat sampai masa khatib tengah khutbah pun ada lagi budak budak jalan dalam saf bawak tabung.

10)Ni penyakit tak kena tempat.Masa khutbah bukan main lagi gentel tasbih.Masa khutbah bukan masa nak gentel tasbih,ini masa kena beri tumpuan dan dengar!

11)Ini lagi satu hal.Memang awak tak bercakap masa khutbah,tapi dok tulis status FB,scroll instagram,balas WhatsApp,search people neaeby kat wechat....ini sama sahaja dengan berborak dengan orang sebelah!

Jadi...
Kalau ada di antara kita pernah buat perkara tak senonoh di atas,bawa-bawalah bertaubat ya,dan sama-sama ubah.

2016/12/22

Mandi Kolam Tak Pakai Bra.

Suami: Ramai betul pelancong luar negara yang datang Selangor untuk main air di Sunway lagoon, kat sana tadi abang nampak ramai mat saleh yang mandi tak pakai bra!!!

Isteri: Habis tu abang tengoklah! Suka la tuh,,,

Suami: Buat apa nak tengok? Mereka semua lelaki!!!

2016/12/20

Azam Tahun Baru Saya...

Insyaa Allah 2017 ni azamnya mengurangkan berat makanan saya...

2016/12/16

Hari 1st - Ho Chi Minh City, Vietnam.

Sampai je hotel lebih kurang pukul 7.00 waktu Vietnam (8.00 malam Malaysia)

Check in di Kelly Hotel.
Hotel ni 3 bintang je.,..
Dan hotel2 di vietnam memang kebanyakkannya 3 bintang sahaja...

Semua urusan checkin dilakukan oleh Tour Guide dan Group leader dari Tabung Haji Travel.


Acara yang dinantikan semua orang...
Makan time...

Yang bagusnya ikut pakej Tabung Haji Travel ni, semua masalah pasal mencari makanan halal di Ho Chi Minh akan diselesaikan Tabung Haji Travel... Tak payah pening kepala nak fikir makan dekat mana...




Restoren halal yang Tabung Haji Travel pilih pulak memang yang terkenal di Restoren Halal yang terkenal di Ho Chi Minh ni...

Malam pertama, kami makan di restoren Kampung Melayu...

2016/12/15

Itinenary Vietnam 9 Disember 2016 - 12 Disember 2016

Pakej: Tabung Haji Travel 
Lokasi : Ho Chi Minh

Harga : RM 1650.00 per pax.
Full Board: Pakej termasuk tiket kapal terbang, makan di restoren halal, tiket masuk ke tempat lawatan termasuk sekali tip tip kepada yang berkenaan.

Group: 20 orang.
Hotel: Kelly Hotel
Bilik: Twin Sharing, Queen bed atau triple sharing...






Waktu berlepas dari KLIA sepatutnya 2.45 petang.
Waktu berlepas sebenar 3.45 petang...
Hampeh punya MAS!!!
Buang masa dekat airport...




Waktu tiba 4.45petang waktu vietnam (5.45 petang waktu Malaysia)
Keluar je airport lebih kurang pukul 6.00 petang (waktu vietnam)... Dah gelap gelita...
Malam dah wei...



Bersambung Vietnam Part 2.

2016/12/09

Apa manfaat kacang kacang, kismis dan buah tin?

Apa manfaat kacang kacang, kismis dan buah tin?


Berikut ini adalah beberapa manfaat di antaranya :-

Kacang Kacang

Manfaat Kacang Kacang
1. Untuk kesehatan karena kacang dipercaya boleh mencegah berbagai penyakit seperti jantung dan kolestrol.

Khasiat dan Kegunaan Kismis:-

1. Sebagai antioksidant
2. Melindungi hati.
3. Memperbaiki circulation (termasuk bagi kondisi seperti varicose veins, bengkak, lebam (bruise) dan kabur pandangan)
4. Melawaskan pembuangan air besar.
5. Memperbaiki tone dan keanjalan kulit
6. Membantu pelajar meningkatkan memori dan hafalan (tradisi perubatan Islam).
7. Melawan bakteria mulut (oral bacteria) yang menyebabkan pereputan gigi.
8. Memperlancar peredaran darah
9. Mencegah gejala anemia
10. Sebagai ubat sulit buang air besar
11. Dapat mecegah cancer kerana sumber antioksidan yang tinggi. Antioksidan yang tinggi ini dapat bermanfaat untuk mencegah penyebaran dan juga pertumbuhan sel-sel cancer yang ada di dalam tubuh kita.


Buah Tin

Buah Tin adalah salah satu buah yang disebut oleh Allah SWT dalam Alqur'an, Bahkan nama buah ini di abadikan sebagai nama sebuah surat di dalamnya. Selain itu buah tin juga termasuk buah yang disukai oleh Nabi Muhammad SAW dan dipercaya memiliki berbagai khasiat dan manfaat.
Dan inilah berikut adalah anatara kebaikan uah tin untuk Kesehatan:

Dapat Membantu Melancarkan Pencernaan
Kandungan buah tin memiliki efek pencahar yang dapat menyembuhkan penyakit sembelit kronuk atau masalah usus dan lambung.

Boleh Membantu Mencegah Osteoporosis
Kandungan kalsium yang tinggi membuat buah tin dapat menjadi alternatif sumber kalsium bagi yang alergi produk susu sehingga Anda dapat terhindar dari resiko osteoporosis.

Untuk Menjaga Tekanan Darah dan Mencegah Penyakit Jantung
Kandungan kalium dan omega 3&6 dalam buah tin dapat menjaga tekanan darah sekaligus melindungi jantung dari serangan jantung koroner.

Sebagai Anticancer
Kandungan fenol dan coumarin dalam buah tin berfungsi untuk mencegah cancer payudara, prostat, dan menghambat pertumbuhan sel cancer dalam tubuh,

Sebagai Anti Bakteri
Buah tin sangat dipercayai mapay untuk membunuh bakteri yang mengganggu kesehatan tubuh.
Untuk Menambah Darah
Buah tin merangsang pembentukan hemoglobin dalam darah, sehingga sangat bagus digunakan bagi pengudap anemia.

Penyakit Asma
Menurut para pakar kesehatan, Buah Tin juga bermanfaat untuk membantu bernafas normal bagi penderita sesak napas atau asma.
Buah ini memang jarang dibawa balik namun untuk membelinya di tanah suci harga buah tin ni murah,

2016/12/08

Perubahan Ke Arah Kebaikan.

1. Sebagai mahluk Allah yang normal kita kerap perlu membuat perubahan mengikut keperluan persekitaran dan keperluan masa dan keadaan

2. Biasanya kita berubah kepada yang lebih baik.

3. Terdapat banyak proses perubahan atau penghijrahan dalam bentuk fisikal dan minda

4. Menjadi kebiasaannya sebarang proses perubahan terpaksa kita alami dengan kesusahan terutamanya jika buat perubahan minda dan sikap

5. Permindahan daripada zone selesa dan baik kepada zone yang mencabar merupakan satu proses yang sukar tapi perlu dilakukan

6. Jika kita enggan atau tidak berpindah kita tidak akan menikmati Esok yang lebih baik insyaAllah

2016/12/07

2016/12/06

Tindakan Pantas JKR


4 Hari & Selama Lamanya JKR Jasa Kepada rakyat
Jalan sementara telah disiapkan...

2016/12/02

Untungnya mempumyai isteri yang bijak berjimat

Untungnya mempunyai isteri yang bijak berjimat

Suami : Sayang, ni ada 20 ringgit.. ambik laa untuk buat belanja keperluan rumah untuk 3 hari ... Harap harap boleh cukup seminggu..

Isteri : Baiklah bang.. untuk setahun pun boleh pakai

Suami : Betul ke cukup sayang?...

Isteri : Insya'Allah cukup bang..

Suami : Nak belikan apa Sayang untuk cukup setahun tu?

Isteri : Beli kalender... tahun 2017... boleh pakai untuk setahun..

Suami : aduhhhhhh...

Jadual dan tarikh pembayaran gaji 2017 Kakitangan Awam

Jadual dan tarikh pembayaran gaji 2017 Kakitangan Awam


Berikut adalah Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2017 untuk rujukan serta semakan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam semua Kementerian / Jabatan Persekutuan seluruh negeri di Malaysia.

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2017 yang disertakan ini adalah rasmi berdasarkan rujukan surat pekeliling Tarikh dan Peraturan Pembayaran Gaji terkini yang telah dikeluarkan oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM).


2016/12/01

password wifi

CUTI SEKOLAH......


Anak Buah: Mak long, apa password wifi?

Mak Long: kau ni nak datang umah maklong ke nak main tepon?

Anak Buah: Panjang gila password. sambung ke jarak?