Hai...
Ciri ciri tipikal kedai makan pengusahanya melayu...
- Ambil pesanan: Dua tiga kali ambil pesanan... Sebab lupa... Kalau tak lupa pun salah hantar makanan...
- Naik lenguh tangan nak bagi pekerja kedai nampak, nak buat pesanan makanan... Sampai ketiak jadi masam, tak nampak nampak jugak
- Nak bukak kedai... Nak maju... Tapi bukak 5 meja je... Apekehalnyaaa...
- Nak maju... Nak untung banyak... Nak cepat... Tapi tukang masaknya seorang sahaja...
- Konon nak maju... Tapi kualiti ke laut... Minum Air laut pun terasa masin...
- Apa lagi? Korang tambah la... Kasi taruk sikit...
NotaKarut: Mood nak kerja tak ada...
Ulasan
bagi duit 10 - duit kecik tade?
bagi duit 5 - duit kecik tade?
bayar pakai syiling ye..
Dia cakap;
"makanan dah habis kak. Laksa habis, mee goreng habis, nasi lemak habis, roti canai pun dah habis.. akak datang lambat sangat... hehh" Dengan gaya belagak lagi bangga diri.
Apa lagi tunggu, blah la ! huhu :P
tak bagi menu.
tak da duit kecik.
kotor.
blablabla blablabla
dan aku sebagai waiter, dgn pantas mengambil order, tanpa sebrg masalah
eheeee
#awat naik hangin ni TK? tidoq x cukup ka
tp ada gak kena camni..terutama kedai seafood........waaaaaaaa..asyik habis je!hukhuk