2012/11/30

Posing Baik Punya....

Kena Jual...

Pagi ni kena jual...
Kena jual dengan alarm...

Bukan salah alarm pun...
Mungkin alarm tu yang termasuk dalam mimpi...

Dah alarm berbunyi...
Bangun mandi...
Mata terasa berat nak bukak...

Mandi punya mandi...
Terasa air sangat sejuk tak seperti biasa... Jenguk kel luar celahan tingkap...
Dalam hati ada berkata...
Mungkin malam tadi hujan agaknya...
Itu yang keadaaan di luar gelap semacam dan sejuk hingga ke tulang hitam...

Bila mata dah segar...
Mata terpandang jam handphone!

Pukul 3.30 pagi! Apa kejadahnya aku bangun ni!!!!!!

2012/11/29

Pemikir... Blogger... Glamour... Otak... Beku...

Pemikir... Orang yang selalu berfikir...
Semua benda nak difikirkan...
Hatta nak pilih jamban cangkung atau duduk...

Blogger... Orang yang menulis blog...
Ada yang kelakar... Tapi tak lucu...
Ada yang peribadi... Tapi bosan...
Banyak yang pencinta... Tapi penipu...
Membaca entry di kalangan blogger pemikir kadang kadang boleh membuatkan kita malas berfikir...

Glamour... Ramai blogger yang glamour...
Ada follower riban riban...
Komen beratus...
Tapi bila dibaca isinya... Photoshoot di mana mana...
Kalau digaru kepala boleh gugur seluruh bulu ketiak...
Owh... Bila la aku dapat jadi begitu? Owh... Mungkin tak!

Otak... Tanpa otak... Siapa la blogger tu...
Ada jugak yang menulis tak pakai otak...
Itu yang banyak kena  "otak hang"...
Tapi apa apa pun otak otak kempas adalah yang baik!

Beku... Menaip entry di kala otak beku adalah satu perbuatan yang sia sia...

NotaKarut: Kadang kadang malas nak menulis di kala kepala berdenyut denyut... Badan masuk angin... Lemau... Macam biskut lemak lemau dicecah kopi... Tak sedap...

2012/11/28

Wan Zack Haikal Wan Noor Hero Baru Bola Sepak Malaysia?

Tahniah Harimau Malaysia...

Membenamkan Laos 4-1...

Tahniah juga kepada hero baru bolasepak malaysia....
Wan Zack Haikal Wan Noor...
Menjaringkan satu gol dan assist satu gol kepada Safee Sali...

Personal information
Full nameWan Zack Haikal Bin Wan Noor
Date of birthJanuary 28, 1991 (age 21)
Place of birthMaranPahangMalaysia
Height1.70 m (5 ft 7 in)
Playing positionWinger
Club information
Current clubHarimau Muda A
Number12


2012/11/27

Teka Teki Pening Kepala...

Siapa sini masa SPM dulu dapat A?
Siapa sini yang kata dia jaguh bahasa inggeris...

Siapa cakap English tu senang?
Angkat tangan...
Sila jawab soalan ni...
Mudah sangat...

Isikan tempat kosong samada 'yes' or 'no'!


Soalan: (____________), i'm crazy!


NotaKarut: Kenapa garu kepala? Soalan mudah je ni...


2012/11/26

Tindakan Drastik Team Malaysia Untuk Elak Kekalahan Perlawanan Seterusnya...


KihKihKihKihKihKih...




Sumber Gambar: Sini.

Pesanan Khas Untuk Raja...

Dear Raja...

Itu hari... Gua sudah cakap sama lu...
Lu tak nak dengar...
Lukasi pekak lu punya telinga...

Itu siapa... Tan Sri Anuar Musa pun sudah sound sama lu...
Tapi lu kasi adu itu sama Sultan...
Belakang cerita, Sultan kasi pecat itu TS...

Ha... Ini hali...
Gua pulak mau sound sama lu...

Itu ha... Bola punya pasal ha...
Tarak boleh bikin eksperimen maaa...
Lu ingat lu budak sekolah kimia ka mau main main eksperimen...

Apa lu ingat ini pertandingan antara sekolah ka?
Main itu selupa main nyoyok nyorok dan kawin kawin saja...

Itu lu punya taktik ha...
Gua yang bodoh lagi hina ni pun, gua pun sudah boleh agak maaaa...
Talak payah susah susah mau amik itu sijil kejuruletihan...

Gua letih la tengok lu punya latih taktik...

3-0 maaaa... Nasib baik tarak koyak itu jaring malaysia punya...

Lepas ni ha...
Gua bagi lu satu cadangan...
Lu guna itu taktik 1-9-1... Senang maaaa...
Lu kasi taruk 9 orang depan itu gol... Bikin itu benteng manusia...
Confirm tarak gol...

Itu satu orang, sapa tu Safee Sali ha...
Biar dia main curi ayam....
Confirm boleh menang maaa...

Itu taktik ha satu orang dalam dunia pun tarak bikin lagi...
Ha... Ini baru butut butut eksperiment maaaa....

NotaKarut: Semalam aku sanggup memecut 160km/j dalam highway semata mata nak tengok live... tapi... itu yang aku dapat.... Ermmm...

2012/11/24

Tahukah Anda Versi AFF...

Tahukah anda megapa permainan bolasepak hanya berlangsung selama 45 minit dan bukannya 30 minit atau 1 jam untuk separuh masa?

Fakta:  Dalam satu perlawanan terdapat 2 pasukan, setiap pasukan ada 11 pemain.

Karut: Setiap pemain membawa 2 biji “bola”...  Jadi jumlah “bola” untuk kesemua pemain dalam 2 pasukan tu adalah 44 biji “bola”... Ditambah 1 biji bola yang sebenar menjadikannya angka 45... Setiap biji bola mewakili 1 minit maka jadilah 45 minit.

Kadang kadang sampai masa tambahan 2 minit… Itu adalah 2 biji “bola” pengadil...

2012/11/23

Soalan Yang Rasa Nak Bagi Lempang Laju Laju tahap 7 halilintar petala langit ke tujuh sahaja kalau kena mau makan nasi pakai straw ikut hidung dan terlantar di hospital selama 6 hari setengah sambil ditemani nurse sebijik macam neelofa si gadis yang seksi....

Tunggu lif... Melongok...
Jumpa kawan... 
Eh... Bukan kawan pun...
Ntah sesape ntah...

Ni apsal muka monyok je ni?

Confirm tak "dapat" malam tadi ni???

Bongok!

Baru 31 hari maaaa...
Ada 69 hari lagi nak menunggu tempoh bertenang dan berpantang...

NotaKarut: Eh... Aku perasaan tajuk tu panjang gila!

2012/11/22

Mari Kita Tengok Siapa Yang Kena...

Sindrom Kepala Masuk Air...

1. Hilang selera makan... Walaupun pagi tadi dah breakfast bihun gireng berlauk paru gooreng dan begedil daging1.4 bungkus... Ni pun ada rasa perut ada ruang sikit lagi ni... Boleh sumbat lagi sikit lagi ni....

2. Tak lena tidur... Kejab kejab terjaga nak cari bantal peluk... 

3. Korek hidung tu, akan dikorek sehingga ke dalam lelangit... Sambil buat pusingan lagi...

4.Tengok awek pakai baju kurung ikut bentuk badan... Mula la mata tu tak duduk diam...

5. Menahan air liur bila tengok cleaner indon menonggeng sambil terkedek kedek kutip sampah...

6. Rasa geram bila tengok anjing sebelah rumah... Ekornya bergoyang ala doggy style je...

7. Apa yang aku tulis ni.... Arghhhhhhhhh!

2012/11/21

Semangat Yang Hilang...

Kesorangan...

Kepala rasa ada banyak bintang...

Masih sempat balun musang king 2 bijik...

Sendi sendi terasa kekurangan bendalir... Sakit semuanya...

Mulut bagaikan digam...

Menulis? Owh... Mungkin waktu terdekat ini tidak ada apa yang menarik...

Mengarut? Satu bakat kesenian yang hilang...

Cari dalam gelap hilang terang kusam...

Selera? Tak menentu...

Mungkin ini yang dinamakan sindrom 'kepala masuk air'

2012/11/20

Hik Hik Hik... Boikot Konon... Hik Hik Hik...

Hik Hik Hik...
Dalam Facebook ada macam itu ribut punya kalut...

Sana sini heboh...
Itu semua ada jari tekan tu share...
Boikot sana... Boikot sini...
Itu bukan apa... Sekadar menunjuk...
Itu belakang hari kalu...
Makan itu McD ada senyap senyap jugak...

Itu boikot talak ikhlas...
Tidak dari hati nurani...
Boikot itu kalu, jari saja yang boikot...

Tak perlu nak boikot boikot la...
Itu McD... Itu KFC... Banyak melayu juga kerja...

Itu kalu hati ada ikhlas...
Tak perlu boikot...
Kasi itu derma senyap senyap...
Jangan kasi tau itu tangan kiri... 
Itu tangan kiri banyak riak kalu dapat tau...

Itu boikot ha...
Jangan ambil sikit sikit...
Kalau suka ambil... Tarak suka kasi tinggal...

Kalau mau boikot itu kalu... Kasi butut butut boikot...
HP IPhone kasi buang...
Itu apa ada kena mengena dengan Yahudi kasi buang suma...
Ada berani...

Lagi satu kalu...
Jangan jari saja boikot... Itu hati dalam manyak hitam...
Yahudi sangat takut itu kalu masa subuh penuh masjid...
Tak payah masjid pun kalu tarak apa kalu itu subuh punya jam ada bangun juga...
Itu macam kalu, sekarang punya jam ha...
Subuh pun kasi tarik itu selimut...
Zuhur jugak terlajak bangun kalu... Kambing pun tarak ini macam maaaa...

NotaKarut: Share boikot dekat FB Twitter bagai... FB Twitter Google tu siapa yang cipta... Ce jawab... Hahaha... Boikot konon... Hahahaa...

SMS Derma kepada AmanPalestin
PALESTIN10 (nilai 10/5/3/1) dan hantar ke 39111

2012/11/19

Seloka Malam...

Bagaikan Pungguk Rindukan Bulan,
Berbisik Angin Malam Seindah Bahasa,
Rindukan Puteriku Jauhnya Berjauhan,
Tak Tergambar Terlukis Tertulis Rasa,

Terang Bulan Munculnya Senja
Ibarat Lagu Tanpa Kata
Tidurlah Sayang, Pejamlah Manja,
Dari Jauh Kudodoi, Berembun Cinta,


Menunggu Fajar Mula Ketawa,
Menghitung Hari Jumaat Tiba...



2012/11/17

Penuaan...

Subuh subuh hari...
Cari kunci kereta...
Lupa letak di mana...
Nak balik rumah mak mertua...
Nak tengok puteri sayang...

Cari punya cari...
Jumpa pulak coklat...
Makan dulu mengisi perut...

Perut kenyang mula mencari...
Tapi lupa apa yang dicari...
Malas berfikir teruskan juga mencari...
Tercari cari kunci rumah...

Jumpa kunci rumah...
Duduk termenung depan pintu...
Tepuk dahi termanggu dagu...

Apa yang aku cari?

Kunci kereta di dalam kereta...

NotaKarut: tanda penuaan telah muncul... Owh... Aduyai....

2012/11/16

Kata Hikmat Karut....

'Kalau tak boleh jadi baik, tolong jangan jadi bodoh...'

2012/11/15

Owh... Lawak Pecah Perut...

Pak Long: Lopeh gi kenduri ni nak gi mano?

TK: Nak pi mano lak? Ujan ujan ni ha...

Pak Long: Jom pi legoland... Dah alang alang mai JB ni...

Mak Tam: Along belanjo ko? Nak masuk pun seratuih ompek puluh sekepalo... Mau gadai sependar kalau nak masuk reramai cam ni...

Pak Long: Sapo kato den nak masuk? Den nak tangkap gambar kat dopan gate legoland tu ha!

TK: Ha? Nak buek apo?

Pak Long: Nak lotak dalam 'pencilbox!' Den pun nak tunjuk kat orghang kampung gak...

TK, Mak Tam dan sedaro maro lain: Ha? Pencilbox

Pak Long: Ha la... Kau ingat den tak ada akaun pencilbox? Anak den buek untuk den... Sambil buat muka tak salah...

NotaKarut: Maaf... Lama tak muncul dengan entry baru... TK demam... Entry sebelum ini semasa cuti hari tu  adalah entry autopublish...

2012/11/11

Hikayat Pak Pandir Vs Tukang Karut

Pak Pandir: Semalam aku nampak hantu!
Tukang Karut: Uih! kau terkejut tak?

Pak Pandir: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
Tukang Karut: Mana kau tahu?

Pak Pandir: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

Peribahasa Karut...

Peribahasa: Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.

Peribahasa: Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masuk ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yang macam bagus tu selalunya tak bagus.

Peribahasa: Biar putih tulang jangan putih muka.
Maknanya: Kalau surat beranak dah letak orang Melayu jangan berlagak nak jadi Mat Salleh pulak...

Peribahasa: Kalau tidak ada angin masakan satu LRT boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentutlah tu...

Peribahasa: Seperti kacang lupakan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yangg tak sedar diri....

Peribahasa: Ada udang di sebalik udang lain
Maknanya: Jangan sangka yang duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ada sorang lagi kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke.

Peribahasa: Biar mati anak jangan mati pucuk
Maknanya: Kalau dah mati pucuk cam mana nak dapat anak....

2012/11/10

Pantun Ketat, Memikat, Tersendat...

Baju Nipis Nampak Bayang,
Peha Gebu Saja Ditayang,
Lebih Baik Tak Pakai Baju Lagi Senang,
Dah Tentu Boleh Tunjuk Terang Terang

Tudung Jarang Baju Nipis,
Pakai Sikit Boleh Nampak Garis,
Mata Lelaki Terbeliak, Kita Membengis,
Bila Kena Kutuk, Kenapa Menangis?

Lawak Sabtu

Pandai tanam bunga, diberikan nama -Rosman.
Pandai membaiki kereta, namakan -Karman

Average dalam golf - Parman
Pandai dlm penulisan - Suratman

Gagah perkasa - Suparman
Boleh mendengar sambil berjalan -Wakiman

Selalu bertanya - Azman (loghat jawa bunyi Asman)
Pandai buat kuih - Paiman

Pakar jualan - Salman
Pakar pasal alam sekitar - JASman (Jab. Alam Sekitar)

Pandai melukis, tulis sajak, nyanyi lagu - Saniman
Doktor gigi - Sugiman

Supaya cepat naik pangkat - Yasman
Bakal kaki pukul dan dera orang -Deraman

Yang ada darah Bengali - Manbai
Pandai organise skim cepat kaya -Pakman (Te' Lo)

Mat rock - Rokman
Jadi polis trafik - Saman

Pakar kunci - Lokman
Baik budi pekerti - Budiman Ada lagi... ..

Buat kerja ala kadar - A. Kadarisman
Suka bagi orang susah - Sukarman

Suka mengada-ngada - Ngadiman
Dua alam - Herman

Paling tak guna - Koman
Selalu sakit - Deman

Kalau yang kuat berlawan - Ultraman
Yg suka main daun terup poker -Pokemon

2012/11/09

Kata Kata Jumaat.

Kata Kata Jumaat.

Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah s.a.w bersabda:”Kelak bumi akan memuntahkan jantung hatinya berupa tiang-tiang emas dan perak. Maka datanglah seorang pembunuh seraya berkata:”Kerana inilah aku jadi pembunuh. Kemudian datang pula si perompak, lalu berkata:”Kerana inilah aku putuskan hubungan silaturrahim. Kemudian datang pula si pencuri seraya berkata:”Kerana inilah tanganku dipotong” Sesudah itu mereka tinggalkan sahaja harta kekayaan itu, tiada mereka mengambilnya sedikitpun.”

(Muslim)



Huraian
Lazimnya manusia mencari kekayaan dan harta benda. Malah kadangkala kerana gila mengejar harta dunia, manusia terpengaruhi oleh hawa nafsu dan bisikan syaitan sehingga ada yang sanggup berbunuh-bunuhan, merompak dan memutuskan silaturrahim. Dunia dicipta untuk menguji manusia siapakah yang paling bertakwa. Sesungguhnya harta dunia tidak akan membawa membawa apa-apa erti jika ia tidak dimanfaatkan ke jalan yang diredhai Allah. Hakikat harta diterangkan Rasulullah s.a.w seperti sabdanya yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah: "Seorang hamba (manusia) berkata, 'Hartaku, hartaku!' Padahal hartanya itu sesungguhnya ada 3 jenis: (1) Apa yang dimakannya lalu habis. (2) Apa yang dipakainya lalu lusuh. (3) Apa yang disedekahnya lalu tersimpan untuk akhirat. Selain yang 3 itu, semuanya akan lenyap atau ditinggalkan kepada orang lain". (Muslim)

Sumber: Jakim.

Pengumuman!

Hello...

Hellooo....

Helllloooooooooooo... Bukan dengan gaya mengoda yang mengada ek...

Pengumuman...
Kemunculan blog PuteriKu yang berkisar tentang puteri sulungku kini muncul di alam maya ini...

Jangan malu...
Jangan segan...
Follow la kalau mahu...
Kalau tak mahu pun...
Nak buat macam mana...
Ikut suka korang la... Lantak korang la...
Bukan aku yang bayar berukban korang pun...

Blog Tukang Karut ini akan menumpukan kepada entry entry yang mengarut sahaja!


NotaKarut: Aku rasa aku dah kurus!

2012/11/08

Lawak Malam Jumaat!

Wanita lebih sejuk dari peti ais kerana ada barang yang belum sempat dimasuk, sudahpun keras!

Beza wanita & gajah - gajah ditembak dulu baru rebah, wanita rebah dulu baru ditembak.

Inilah doa isteri jika kemaluan suaminya disengat tungau. "Ya Allah, hilangkan kesakitan yang ditanggungnya, tapi kekalkanlah bengkaknya, Amin....

"Sesungguhnya orang-orang yang bangun dan mandi disubuh-subuh hari adalah orang orang yang mengerjakan bininya malam tadi..."

Sakit Bantal Empuk!

Hari ni tak berapa nak selesa...

Leher ni rasa macam terteleng sikit lak...

Apa orang kata... Salah urat ketika tidur...

Atau sakit bantal empuk!

Nak toleh kiri sakit...

Nak toleh kanan pun sakit...

Tetiba rasa macam nak makan leher ayam goreng tepung lak...

Nyum nyum nyum....
Sedap!

Yang belum kahwin tu, jangan gatal gatal nak makan leher ayam lak...

Nanti ada yang terteleng di atas pelamin lak!

2012/11/07

Mencari Pengasuh Bayi.

I am urgently looking for an experienced Muslim babysitter for my children aged 3 months starting January 2013.
Prefer around USJ 13 ,USJ @ Subang Jaya.
Please contact me at 012-6410126 or via email; mnasriq@gmail.com.

2012/11/06

Apa Nak Buat Kalau Tak Ada Idea Nak Menulis Blog?

Hai...

Bagi blogger... Menulis itu satu keinginan yang sangat senang...
Boleh diibaratkan seperti "kacang"...

Kadang kala, menulis itu satu bebanan, jika keadaan otak terasa kosong...
Sumber ispirasi tiada... Tak ada arah tuju...

Apa yang perlu dilakukan jika tak ada idea nak menulis?

OK...

1. Jangan menulis! Sebab tulisan tanpa jiwa dan arah tuju memang tak ke mana! Baik pi duduk kedai mamak di usj taipan sambil mencuci mata tengok awek awek melayu BANDAR yang seksi... Boleh gak mencanai otak yang dah berkarat...

2. Jangan menangis! Sebab tak ada sebab kamu nak menangis kalau tak menulis sehari... Dan rasanya tak ada reader yang akan menagis air mata darah pun kalaua tak baca tulisan kamu seharian!!!

3. Jangan mengeluh! Idea tu diibaratkan seperti hujan... Kalau musim hujan, maka melimpah ruah la air hingga menutupi daratan... Kalau tengah kegersangan... Sila la menonton siri kucing mengawan di luar rumah!

4. Jangan nak bunuh diri... Hah!!! Ini paling jangan... Apa barang nak bunuh diri... Baik pi makan cendol sedap dekat depan masjid Seksyen 16 Shah alam!!! Lagi terasa kenikmatan hidup...

5. Jangan nak mengarut! Ok... Itu aku je yang boleh buat!!! Kalau korang buat gak, lepas ni aku nak tulis apa!!!!!!!!!!!

NotaKarut: Bosan... Tapi malas nak menulis dan BW!!!!!!!!!!

2012/11/05

Kadang Kadang Aku Rasa Aku Ni Seksi...

Malam yang dingin...
Sunyi sepi...

Kesejukan... 
Hujan turun mencurah curah...
Kadang kala lebat...
sekejab sekejab gerimis...

Kesorangan...

Bila dengar bunyi kucing mengiau bergaduh...
Bising... Rasa nak hempuk dengan steamroll je...

Eh... Dia mengawan la...

Ah... Lama lagi nak "berpuasa"...

Skodeng kucing pun jadi la...
Sambil ketuk ketuk lutut...

NotaKarut: Faham??????

Macam Macam Cerita Ada....

Salam... Hai... Guten tag...

1. Bila suri tak ada ni... Semua benda kena buat sendiri... Masak sendiri... Mengemas sendiri... Masak pun sendiri... Tidur pun sendirian... Basuh baju... Iron baju... Owh... Baru aku perasan... Rupanya baju aku dah beranak! Sejak bila aku beli baju kerja baru pun aku tak tau la.... Tau tau je dah banyak... Sangat muskil ni...

2. Hujan hujan ni buat perut aku rasa berlubang... Walhal tadi baru je melantak rendang ayam dan gulai otak lembu 3 round... Azam sebelum ni, masa sebelum Puteriku Zara keluar nak berpantang makan... Biar sama sama kurus dengan suri... Tapi macam biasa... Azam hanya tinggal azam!!!

3. Bila suri tak ada ni... Aku tengok anjing betina sebelah rumah aku tu macam lawo la pulak!!!

4. Ni kalau aku sambung menulis lagi ni kang... Macam macam lagi yang keluar lagi ni kang... Baik aku berhenti dulu sebelum lesung batu hinggap di muka...

NotaKarut: pipi aku aku dah tembam! Hohohoho... Ngikut aku...

2012/11/03

2012/11/01

Sumpahan Malam Jumaat...

Pernah tengok kancil disumpah menjadi babi???

Tak pernah?

Pernah pergi shopping mall???

Sudah semestinya!
Lagi lagi perempuan! Dan mengikut bontot perempuan!!

Pernah rasa naik jenuh pusing keliling mencari parking???

Confirm pernah rasa...
Nak nak kalau hujung minggu... Atau malam Jumaat...

Pernah rasa teruja melihat satu petak parking kosong selepas penat berpusing pusing...

Anda pun beria mengacukan kereta anda ke arah parking tersebut...

Tiba tiba anda terlihat sesuatu?

Apa perasaan anda bila melihat bontot kancil yang terperosok ke dalam paring tersebut...

Pasti terluah...
Satu sumpahan keramat...

"Babi punya kancil!"

Peraturan Itu Untuk Dilanggar Ke?

Hai...

Kamu... Apa yang kamu fikir tentang peraturan?
a) Patuhi segala peraturan...
b) Langgar semua peraturan...
c) Langgar sikit sikit peraturan...
d) Tengok keadaan semasa...

Ada sebab kenapa peraturan ini diciptakan...
Walaupun yang mencipta peraturan ini manusia yang lemah segala seginya...

Ada sebab kenapa peraturan ini patut dipatuhi...
Walaupun sesiapa sahaja...

Ada sebab kenapa Hijau itu jalan...
Ada sebab kenapa kuning itu tanda bersedia untuk berhenti...
Ada sebab kenapa merah itu BERHENTI!

Kalau kamu tak patuh peraturan ini...

Nah... Kan tak pasal pasal kamu ke hospital hari ini...

Merah tu tak lama...
Paling lama 2minit...

2 Minit masa yang kamu patut tunggu itu...
Kamu langgar... Kamu tak sabar... kamu tergesa gesa...

Mungkin kamu orang penting...
Ada bisnes juta juta... Kamu mengejar masa yang kurang bagi kamu...
Walaupun kamu hanya menunggang kapcai...

Nah... Sekarang... Rasakan kaki tergantung...
Tangan berbalut...
Mesin wayar bersilirat di atas badan...
Itu pun kalau bernasib baik...

Atau... Kamu akan diusung sebentar lagi...
Diiringi tangisan keluarga...
Menuju ke alam barzakh...

NotaKarut: Tak pasal2 pagi ni tengok orang kemalangan kerana langgar lampu merah!