2016/07/14

Pasca Raya...

Assalamualaikum.

1. Rasanya belum terlambat lagi untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya... Mohon maaf andai ada perkataan yang menyinggung perasaan...

2. Peringatan untuk diri sendiri... Raya memang raya... Tapi jangan dilupakan puasa sunat 6 hari... Tambah 6 hari je lagi... Sebulan ramadhan + 6 hari syawal bersamaan setahun berpuasa... Ko mampu ke jemah nak puasa setahun? Nak puasa setahun ke nak puasa 6 hari syawal? Pandang air tebu berpuluh peluh tun iman dah tak kuat... Ada hati nak puasa setahun...

3. Lepas raya ni, semua rasa dah kembali ke normal... Seluar yang longgar dah ketat balik... Baju yang longgar dah fit ngam ngam... berat pun tambah 'sikit' je dari sebelum puasa... haiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....

4. Mari menghitung hari... Hari ni baru 14/7/2016... Jauh lagi perjalanan... 25/7/2016...

Haiiiihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


NotaKarut:Masa ni la serdak serbuk kuih raya nampak sedap!!!!

5 ulasan :

Mrs. A berkata...

Sedang berpuasa 6 ke tu!?
Alhamdulillah ;-)

Normi Nieza berkata...

selamat hari raya. Maaf Zahir & batin TK..:)

Intan Suraya berkata...

intan tinggal lg 3 hariiii... selamat hari raya TK!!

Emarieys berkata...

Selamat berpuasa enam TK

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)