2010/02/04

Masjid Cina Di Rantau Panjang Kelantan.

Masa pergi Jeli, Kelantan baru ni, aku singgah dekat Rantau Panjang...
Memang satu kesilapan aku ada kat sana...
Aku bukannya kaki shopping... So... Memang rugi la peniaga yang ada kat sana...
Aku ingat 2nd bos ajak pergi Kelantan ni sebab nak beli barang-barang untuk buat bubur assyura jea... Tapi.... Rupanya kena kerja jugak... Dah la satu alat pun aku xbawak, borang pun tinggal... Terpaksalah aku menggunakan kepakaran aku... Satu frasa yang selalu encik-encik Ir professional Engineer guna iaitu Rules Of Thumb atau dalam bahasa pasarnya, hentam...
Nasib la tanah runtuh tu xserius sangat...So... Kalau hentam pun masih selamat lagi kot...

Tengah duk mata melilau tengok bunga-bunga kelantan @ siam ni, lawa-lawa la pulak... manis-manis semuanya... Huhu... tetiba jea mata ni tertengok kereta ni.... Kereta apa ni??Jangan tanya aku... Aku pun baru 1st time tengok... Teringat aku kereta mainan anak buah aku... Memang sebijik... Serupa...
Dalam perjalanan balik saja singgah dekat masjid cina... Aku pun tak tahu kenapa dan apa faedahnya membina masjid macam ni... Dah la kualiti pun macam kurang jea... Memang nampak cantik... Tapi.... Untuk apa aku pun tak tahulah....

Masjid Cina Di Rantau Panjang Kelantan.

Masjid Cina Di Rantau Panjang Kelantan.


Masjid Cina Di Rantau Panjang Kelantan.

Tiada ulasan :