2009/07/09

NA...NA...NA...GANU KITE

Turun jea dari flight 9.35am, pilot JKR Ganu dah standby dah... Apa-apa hal pun, perut ni bergendang seloka dah mintak di isi.... Mane sempat nak breakfast, Flight kul 8.40am terkejar-kejar la... dah la time peak hour... berebut la naik Putra LRT...
Ape-ape hal pun, Pekena nasi kerabu dulu... perghhh.... Sedap hingga terbelik biji mata... Ayam pulak di salai...stail ayam percik.... Ramuan nasi memang secukup rasa... Pandai la diorang entertain orang HQ... Pastu baru la g buat kerja... nak panjat Bukit Besar ni pun satu hal... Tengok la yang plastik warna putih kat gambar atas ni.... Tinggi owhhh...
Sampai jea kat puncak, terkejut aku tengok...
dah hampir 80degree... kalau di biarkan, kalau hujan lebat lebat ckit, memang terengganu terputus hubungan la... kat puncak bukit ni la semua stesen pemancar ader...RTM, Maxis, Celcom, DLL...
Dah sampai Terengganu ni, kalau x melawat masjid kristal, serupa x pergi Terengganu la...
Tapi masjid ni x la best sangat pun...
Kate penduduk tempatan, masjid ni x leh buat sembahyang jumaat pun!!! Sebab xder orang nak sembahyang Jumaat kat sini pun!!!
Bangunan sebelah masjid....
Aku pun xtau kenapa nama masjid kristal... Yang aku nampak hanyalah kaca jea... Mungkin Manikam dah mati kot, tu yang x kenal lagi dah mane satu permata, kristal atau pun kaca...



Pandai sungguh arkitek landskap ni design... Cantik betul view dari sini...



Bahagian dalaman masjid kristal...

Lepas tu, saja la suruh pilot JKR Ganu ni g tengok stadium yang baru saja diserang raksasa...
Mungkin Ultramen cuti hari tu kot, tu yang xsempat nak selamatkan stadium ni...

Aku rasa mane2 Technical Person yang tengok keadaan stadium ni akan geleng kepala... mana x nye... macam reban ayam baru kena ribut jea...

Nak komen lebih pun xboleh... Bukannya aku expert pun dalam forensic bangunan ni... Korang nilaikan la sendiri ek...

Kawasan stadium pun dah menjadi kawasan larang untuk orang awam... ader mata-mata yang standby kat sana.... Nasib la kiter naik kete Gomen.... Boleh la tengok2...

Satu jea yang aku x berkenan masa melawat masjid kristal ni...
Duk sibuk2 ambil gambar, mata jahat aku ni ternampak la satu benda terapung....
"SPEK MATA" hitam sape la ni... Dekat masjid pun diorang nak buat "wayang"... Tau la masjid ni sunyi jea...

Tiada ulasan :