2014/10/15

Bonus penjawat awam dibayar bersama gaji Januari

PUTRAJAYA 15 Okt. - Bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500 yang bakal dinikmati kira-kira 1.5 juta penjawat awam akan dibayar bersama dengan gaji bulan Januari 2015.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr. Ali Hamsa berkata, bonus yang telah diluluskan dalam Bajet 2015 itu perlu mengikut peraturan kewangan iaitu bermula 1 Januari 2015.

"Bonus berkenaan tidak boleh diawalkan atau dibayar pada tahun ini. Bonus seperti mana yang diumumkan akan masuk dalam gaji bulan Januari," katanya kepada pemberita dalam sidang akhbar Persidangan Serantau Persatuan Pentadbiran Awam dan Pengurusan Komanwel (CAPAM) 2014. - UTUSAN ONLINE



Artikel Penuh: Utusan.

NotaKarut: Cehhhhh!!! Pertama kali aku dengar kena ikut peraturan kewangan...

7 ulasan :

Lea IsNawi berkata...

baru igt nk wat bayar roadtax ujung tahun ni...xleh dh la

Hafiza AizZawa berkata...

sme ngn pekerja swasta nie..

Ema Johari berkata...

bukan ke selalunya hujung tahun.

zuhdi sanusi berkata...

ape2 jer la

Ania berkata...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

KUREKURE COMEL berkata...

untung leeee...dpt bonus.....kami xtau lg ni...

QasehnyaRania berkata...

tumpang bonus cik abe je le.
bila bila pon x kisah la.. rezeki jugak tu kan