2009/12/16

Bulan yang memenatkan!!!

Macam-macam perkara yang berlaku dalam waktu akhir tahun ni...
Badan pun macam dah menjerit-jerit tak larat dah...
Penat sangat-sangat!!!

Tersepit!!!
Antara 2 sahabat... Kejadian yang tak dirancang langsung, niat nak bergembira bersama-sama sahabat yang menjadi raja sehari... Tapi malang pulak yang berlaku, yang menjahanamkan bahagian depan kereta MYVI yang baru berusia 42 hari benar-benar menguji apa itu erti persahabatan, ikatan kekeluargaan dan daya tahan aku... Niat untuk bertandang ke rumah kedua sahabat pengantin pudar sedikit... Nasi yang ditelan pun terasa pasir!!!

Aku ingat aku dah matang untuk menghadapi perkara-perkara begini... Rupanya aku pun lebih kurang sama macam budak yang baru habis PMR!!!
Zero!!!

Kerja yang makin bertambah-tambah, satu Malaysia kena jelajah, report-report keselamatan yang dipohon, laporan pakej rangsangan ekonomi, laporan kewangan, karenah-karenah bos, benar-benar menguji aku...

Sidang parlimen yang aku sendiri tak termimpi nak jejak ke sana, aku dah sampai... Bukan pergi kosong, tapi tugas untuk menjawab bagi pihak Menteri yang berat... Baru la aku faham selama ini dekat sidang Dewan Rakyat tu, Menteri hanya membaca apa sahaja yang disediakan oleh senior officer...

Bos??? Ntah mana menghilang... Aku la yang menjawab waktu tu... Cawangan JKR lain hantar sekurang-kurangnya senior officer... Cawangan aku.... Erm...Balaci ni yang yang menyerah leher nak disembelih... Kalau senior officer Boleh la diorang menjawab... Aku??? Tibai jea... Menteri pun main baca jea... X ubah macam aku masa kat universiti dulu... Presentation yang membaca dari teks!!!

Kadang-kadang kita tak gembira kalau mendengar berita gembira orang lain kan???
Kenapa ek???
Sejarah kan tinggal sejarah???

Sepatutnya aku gembira bila mendengar 2 berita gembira dari dua orang sahabat... Tapi kenapa aku rasa macam tak berapa nak gembira ni ek...

Akhir tahun ni memang yang paling panjang yang pernah aku rasa!!!
Bulan yang sangat-sangat mencabar...
Tersepit antara banyak perkara...
Masa, Sahabat, Duit, Outstation, Keluarga, Kehidupan Sosial, Perasaan Sendiri, Perasaan Orang Lain, Kerja...Bla..Bla..Bla...

Tiada ulasan :