2013/12/05

Fakta Kenaikan Tarif Elektrik 2014.


  • Tarif akan kekal pada 21.8 sen / kWj untuk 200kWj penggunaan elektrik pertama sebulan -  Ini merupakan hampir 50.4 % (atau 3.25 juta ) daripada semua pengguna domestik yang membayar RM43.60 atau kurang setiap bulan. 
  • Sebanyak 20.3% atau 1.3 juta pelanggan yang termasuk dalam jalur penggunaan dari 201kWj ke 300kWj tidak akan mengalami sebarang kenaikan sebanyak RM 33.40 sen / kWj
  • TIADA KENAIKAN TARIF untuk penggunaan bulanan 200kWj pertama - sejak 1997
  • TIADA KENAIKAN TARIF untuk penggunaan bulanan daripada 201kWj untuk 300kWj - sejak 2009

Tarif Elektrik 2014


NotaKarut: Oooo... Baru ada faham... Yang tak fahamnya, kenapa kata nak serap kenaikan kos operasi? Bukan TNB dah untung billion billion ke?????

10 ulasan :

inche hlovate berkata...

Erm tak tahu la

Kisah Si Dairy berkata...

kita tak boleh nak buat ape pun kalau bil naik...

Ratu Hatiku berkata...

Lepas nie aku pakai pelita jerk dlm rumah, tv xpyh tgk msk tdo awl! uhuhuhu

Yutaka Mushimura berkata...

tnb takder saingan...itu pasal diorang sesuka hati nekkan harga....jom bukak biznes jd saingan tnb....woohaaaaa

chotz axoera berkata...

semuanya nak naikkkkk kan....turunnyer idokk hahaha

Tinta Lana berkata...

Assalamualaikum.

Tak dapat aku nak menjawabnya TK.. eh,boleh tak share source kat atas? Ada benda aku nak refer.

Khai faiz berkata...

dah untung mahu kasi up lagi la... lagi beruntung-runtung

Tukang Karut berkata...

kat website tnb je

QasehnyaRania berkata...

Mmm,ntah le

joehaz berkata...

untung berbilion2 akan digunakan utk penambahbaikan *terbatuk*