2014/01/16

Pantun Kangkung...

Naik bot naik tongkang,
Padat penuh satu muatan,
Antara kangkung ataupun kangkang,
kangkung jua menjadi sebutan.

Akar kangkung di dalam kolam,
Pucuk muda naik ke junjung,
Bijak sungguh tuan menutur kalam,
Mengharap rakyat menyembah sanjung.

Itik serati pulang petang,
Jalan berderet berlenggang kangkung,
Sanjung diharap keji yang datang,
Muka jernih dah naik cengkung.

Benarlah bidalan kata si tua,
Macam monyet mendapat belacan,
Kalau macam ni la punya ketua,
Tekak kembang tengok kangkung goreng belacan.

Kangkung yang dulu di dalam longkang,
kangkung sekarang jadi bualan,
Dulu kangkung tak dipandang orang,
Remix Kangkung jadi siulan.


Notakarut: Atas pemintaan peminat kangkung... huhu... Malam ni malam Jumaat... Esok cuti... jom bunuh setan ramai ramai...

Menari canggung nampak cangkung
Makan kangkung sambil kangkang...
Malam Jumaat asyik mengangkang,
Lepas dah kena balun jalan pun kengkang...
Eh?


22 ulasan :

Atiqah Wadiah berkata...

haha..lahaiii kangkung..femes sungguh dihkau..hehe

QasehnyaRania berkata...

hahaaaa.. gelak dulu la sebelom komen..
tk, saya bukan peminat kangkung tau.. hihi
pa pe pon best la pantun ni.
tenkiu tk :)

Tukang Karut berkata...

Kangkung yang dulu bukan la kangkung yang sekarang...

Tukang Karut berkata...

mekasih la sebab dah memenatkan otak aku ni berfikir nak karang pantung kangkung...

Roha berkata...

haha..famous betul kangkung sekarang ni..siap ada pantun lagi,ermm dikarang pulak si TK ni hancus-hancuss..hehe :D

anyway Tk,tahniah because memerah otak buat pantun yg super debommm ni haha :D

Tukang Karut berkata...

Nah lima kupang... puji ada makna ni...

bobiedanbad berkata...

Pantun yg tak terjangkau dek akal hahaha
Nk share ble tak encik TK?

Tukang Karut berkata...

sila sila... sila share...



nanti bayar royalti 30% ek...huhu...

aimi adilah berkata...

lu kalau akhir nye mesti ade yg pasal malam jumaat ni
baut aku x sabar nak kawin je lah kau ni t.k :P

Tukang Karut berkata...

heh... sorang sorang pun boleh bah... tapi tak sedap mana la... hahahahahaha...

Bilal157 berkata...

Silahkan singgah di WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

Hafiza AizZawa berkata...

dah muak dengar pasal kangkung.. hehe.. tp kangkung goreng belacan mmg terbaik...

Roha berkata...

huiiss takde maknenya hehe ;D
lima kupang jek nak beli kangkung pon tak lepas haha..

Rapunzel Cikilolo berkata...

huhuhuhu

tak habes lagi der...

CikLily Putih berkata...

sempat lagi berpantun kangkung ek

Tinta Lana berkata...

Salam.

Hahahahh, TK, makin hebat ko mengarut,hahaha

Berapa minit ko ambil masa ni tk, panjang jugak pantun kangkung ko ni ha.

Dkna Abza berkata...

isu kangkung dah suam2 .. tunggu isu panas yang lain pulak..

blog-tips-kurus berkata...

ish! ish!
mohon pantun stoberi pulak.
lepas tu durian!!

Cik Itah@RRP berkata...

salam. hahahha..dia pun bercerita pasal kangkung huhuhuhu..

Khai faiz berkata...

bagus dan terbaik lah TK

chotz axoera berkata...

Hahahahah semangat kangkong btul :D

QasehnyaRania berkata...

kiki. skali skala dua kali mmg sakit pala la