2016/05/22

Pantun Berbuka Puasa 3.

Pantun Berbuka Puasa 3.


Si cantik manis jalan mendada
Dapat bunga muka berseri seri
Di bazar Ramadhan serba ada
Hulur duit dapat selori

Cucur udang cucur badak
Tak lupa jua si murtabak
Kalau berbuka terlampau banyak
Perut bengkak payah bergerak

NotaKarut: Selamat berbuka puasa... Makan tu... berpada pada la... Ingat la orang orang dekat Somalia yang kebuluran sekarang ni... Selamatttttttttt....

30 ulasan :

zati embong berkata...

hohoho tibe2 jat rasa gak,last sekali punya nasihat 2 utk tk la.hahaha.

selamat berbuka!

Tukang Karut berkata...

@zati embong hoho... memang untuk diri sendiri pun pantun tu... dan peringatan karut tu...

RepublicAku berkata...

sempat ke teringat jauh2 tu...keh3

GaRy™ berkata...

hulur duit dapat selori?? kah3...
follow cne la... hehe..

Tukang Karut berkata...

@RepublicAku erkkk.. kenyang nya... tak sempat termenung jauh lak tadi... huhu...

Tukang Karut berkata...

@GaRy™selamat datang ke blog yang suka mengarut ni...

ORLANDO AHMAD berkata...

Si cantik manis jalan mendada
Dapat bunga muka berseri seri
Di bazar Ramadhan kena tutop mata
kalau tak dosa dapat berguni guni

ORLANDO AHMAD berkata...

p/s: suke tengok gadis

Tukang Karut berkata...

@ORLANDO AHMAD aduyai... habis la kena langgar semua gadis2 canti tu kalau tutup mata sambil berjalan...

uMie_cHan berkata...

huhuu..
nice pantun...;p

Lea IsNaw! berkata...

perut bengkak?

hehehe

Scya Lollita berkata...

ala , bazae skrg dah di-upgrade jadi tempat cari jodoh haha

Tukang Karut berkata...

@uMie_cHan hoho... tq tq...

Tukang Karut berkata...

@Lea IsNaw! tak tau ke perut bengkak tu cam ne? dah tak boleh tekan dah.. kalau tekan terburai isi perut...

Tukang Karut berkata...

@Scya Lollita hoho... cari jodoh di bazar ke?

si para para berkata...

makan nasik minum air..
juadah berbuka jangan membazir.

:)

dah update pasal BERITA PENTING tu..
try tgk..

err patut ke saya post pasal benda tu?
mintak pandangan

ïêmå å¢klê§ berkata...

hulur seringgit pun boleh dapat selori ker???

vampire's lovex berkata...

nak tahu tak !! masa siang aku selalu bajet2 nak makan sikit,tapi bila mai ja time berbuka,memang aku bantai je apa ada depan aku...kalau boleh makann mmber pon aku nak balas...hahaha...

ko pon same kan..ngaku je la hahahaa :P

khaifaiz berkata...

nak penuh selori kene hulur berapa kali tu TK

cik pha berkata...

aku patut bace pantun ni karang2 baru bersemangt nk berbukak hahaa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

perut bengkak kalau bnyk tala air..

Tukang Karut berkata...

@si para para ntah la.. dah terpost dah kan?

Tukang Karut berkata...

@ïêmå å¢klê§ aah... memang dapat selori la kalau hulur seringgit... tapi selori kutukan keh keh keh...

Tukang Karut berkata...

@vampire's lovex hik hik hik... nasib baik aku berbuka sorang jea... tak ada la talian nyawa lain... huhu...

Tukang Karut berkata...

@khaifaiz bawak je la berapa yang ada dalam rumah tu... kalau boleh keluarkan jugak yang dalam bank tu... buat apa simpan dalam bank... bukan boleh bawak mati pun duit tu... huhu...

Tukang Karut berkata...

@cik pha sila baca sahur esok ye... huhu...

Tukang Karut berkata...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty hoho... tapi... itu yang paling sedap pun kan... makan nasi ni apa la sangat... tala air tebu, katira, asam boi, cendol durian... zrupppp!!!

izfanora berkata...

wah, berpantun nmpknya kat sni.. :)

amir aizat berkata...

perot bengkak eh,haha hebaq2

Tanpa Nama berkata...

kamu siapa kalau saya cewek