2010/10/19

Ada hikmahnya...

Bila sakit... Jangan fikir Allah tak sayang kita... Sebab tu peringatan untuk mengingatinya...

Bila ada masalah... Jangan fikir nak lari dari masalah... Kalau lari laju sampai hujung dunia mana pun, masalah tu ada mengekor dekat belakang kita...

Bila ada kejadian buruk... Jangan fikir yang buruk2 jea... Ada hikmahnya... Kalau bukan sekarang, lambat laun akan terserlah hikmahnya... Sebab kita tak tahu apa rancangan Dia yang di atas...

Bila diberi pilihan... Jangan nak tamak nak ambil kesemuanya... Pilihlah yang terbaik...





Rasa cam nak bercuti, nak jenguk adik dekat Hospital Kuala Pilah...
Pagi Ahad lepas... Accident... Babi yang langgar motor dia... Tangan kanan patah...


Dan tadi mak telephone... janin dalam perut adik, ada masalah... tali perut janin terkeluar... Mungkin sok lusa kena bedah... Tak pe la... Dah dekat due date pun...
Tangan yang patah tak boleh nak tarik sebab Dr. takut...

Ada hikmahnya... Lambat laun...

3 ulasan :

Fida Ghazi berkata...

Kesiannya.

Eda berkata...

cuti je la kalau tu boleh legakan hati..
ada hikmah semua kejadian tu..

semoga semuanya baik2 saja...=)

Nasriq berkata...

:)