2012/12/20

Tips Nak Update Blog Di Kala Tak Ada Idea...


Dah orang bertanya...
Terpaksa la jawab...
Kang kalau tak jawab kang...
Dikatakan sombong dan bongkak la pulak kan...

Tips #1.
Mulakan bangun pagi dengan mengucap dua kalimah syahada...
Bersyukur masih lagi bernafas di bumi ini...

Tips #2.
Mulakan pagi dengan makan sarapan...
Jangan nak mengada nak skip makan lak...
Jangan la konon konon nak diet bagai...

Tips #3.
Lepas makan sila tidur sekejab...

Tips #4.
Nampak... 
Nampak tak apa yang aku nampak ni...
Nampak tak yang sebenarnya aku tengah mengarut ni...
Nampak tak?

Tips #5.
Nak jugak tips ke... Erm...
Ada mata... Pandang sekeliling...
Ada telinga... Dengar bunyi suara...
Ada mulut... Kasi diam...
Ada jari... Kasi gerak...
Ada otak... Kasi pakai la!

NotaKarut: Update blog ni macam selera makan... Kadang kadang nak makan nasi... Kadang kadang nak makan magi... Kadang kadang kadang nak makan durian... Ha... Nampak tak kaitan kat situ walaupun sebenarnya tak ada kaitan pun!!!!

7 ulasan :

Ratu Hatiku berkata...

Hahaha... bagus jugak tips nie erk.. Kesimpulan tips d atas jangan lupa makan...hihihi

Muttallif berkata...

Ikut citarasa dan tujuan berblog. Insya-allah boleh menyelesaikan masalah tidak ada idea untuk menulis.

♥ Nana BamBam ♥ berkata...

hakhak...hampeh :P

tips berkata...

saya terkesima...

boleh saya link-link??
hihi!!

;)

cik ungu berkata...

mohon berbaring di atas landasan keretapi sekarang.



sekarang.

aimi adilah berkata...

tips yg sgt bergune =P

hassy chan berkata...

bab makan memang ko xlupa~