2013/06/21

Cadangan Buat Kerajaan Malaysia....

Disyorkan kepada kerajaan Malaysia...
Supaya pembuat pembuat dan pengimport kereta di Malaysia memansuhkan pemasangan lampu signal...

Kerana ramai pemandu di Malaysia tidak tahu penggunaan lampu signal ketika menukar lorong atau keluar simpang...

Cukup sekadar berniat di dalam hati nak tukar lorong...

Disyorkan juga supaya pemasangan hon juga dimansuhkan...
Biar tak boleh menbunyikam hon panjang bila pemandu menukar lorong sesuka hati... lagipun dah nak mansuhkan lampu signal kan kan kan....

7 ulasan :

Tinta Lana berkata...

Salam.

Hari2 memandu, tak jumpa jenis "sekadar berniat di dalam hati nak tukar lorong" ni, memang tak sah.

Tiba2 je diorg melulu keluar dari celah mna. Kadg2 jalan luas pun, eh, tiba2 je berdesup depan kita.. ho lahhh (-_-)

Chuu Muqhlis berkata...

org2 yg tukar lorong tnpa beri sgnal mmberi pengaruh negatif thadapku

aimi adilah berkata...

ahahahahha terasa mak nakkk :P

amir aizat berkata...

Haha boleh terus mansuhkan undang2 jln raya sekali, tak pyah traffic light, ok x? HAHA

bunga_rose berkata...

tau takpeee!!!!! benci wehhh aku dgn orang camtu!!

lagi 1 yang jenis dah tau awok tu bawak pelahan, ehhh duduk gak kat line laju, pastu buat muka tak bersalah, bila satu-satu keje pintas dia belah kiri... ko mmg takde perasaan ke ape ek???

QasehnyaRania berkata...

ya betul tu.semoga ada yg mendengar keluhan tk ni :)

Ema Johari berkata...

ada pula yg tukar lampu signal kaler merah....wat nyusahkan orang jer...