2013/06/27

Perlukah Servis Di Service Centre Proton Apabila Tempoh Warranty Telah Tamat?

Service Advisor Proton(Gegirl tau): Wuaaa... Encik masih servis di proton yea?

Tukang Karut: Ha... Nape?

Service Advisor Proton: Tak ada la... Biasanya, kalau dah habis waranty, orang dah hantar dekat bengkel lain... Ni dah 65k masih setia hantar ke proton...

Tukang Karut: (Dalam hati jea la) Eh... Ikut suka aku la mana aku nak hantar mana pun... Ada pulak cakap dengan customer macam ni... 

Patutnya dia suka pasal aku masih setia hantar ke proton...

Soalan untuk korang yang pakai kereta Proton atau Perodua... Korang hantar kereta korang dekat mana lepas habis waranty?

Apa alasan?






Bagi aku... Aku malas nak fikir... Bila hantar dekat proton, aku tak payah fikir apa nak diservis dan apa yang patut ditukar... Dia kan dah ada jadual apa yang nak dibuat...

Kalau hantar dekat bengkel luar, kita pulak yang kena fikir apa nak buat... Suruh tukar apa yang patut... Kena pantau... Kena check barang ori ke tak... Suruh tu... Suruh ni...

Aku malas... Aku malas nak buat semua tu...

13 ulasan :

Rina AVAIL berkata...

HuHu..akak lagila blur psl keta..

Tukang Karut berkata...

ini salah satu alasan kenapa aku malas nak hantar ke bengkel luar...

Rapunzeel Cikilolo berkata...

logik gak cakap ko...

kereta aku tunang yang repair sebab die mmg budak auto mase sekolah2 dulu...

tp utk servis dan tukar brg2 kecik aje la...

yang besar2 hntr repair gak...

bunga_rose berkata...

hantar kat bengkel yg memang under proton kat sri muda dari 1st service sampai sekarang..

Tukang Karut berkata...

bagi orang yang tau pasal kete noleh la kalau nak hantar kat luar... kalau macam aku ni... baik serah kepada yang pakar je...

Tukang Karut berkata...

yup... angkat tangan tinggi lima sekarang

Cik TeN10 berkata...

hahahha i tak mampu lagi nk pi servis keta. keta sorong mampu la skrg ni :D

Tukang Karut berkata...

bukan dah beli kete vios dah ke?

QasehnyaRania berkata...

pergi bengkel je. tp betul juga apa yg tk kata tu.. mmmm

*tk ayam chow kit, tak mo la saya

uncle gedek berkata...

hantar proton senang... barang garenti ori

aimi adilah berkata...

aku xd kete....so aku x pk ape2...hahahahaha

Ema Johari berkata...

selalu suami jer yg tgk...

Tinta Lana berkata...

Ak macam ko juga.. masih setia hantar ketempat servis kereta..

Ak tak hantar kat bengkel sbb mcm ko sebut, nak cek brg tu ori ke tak. Ak slalu rsa, diorg tak jujur bab2 camni,hahaha, lagi2 depa tgk mompuan, senang nak menipu nih.