2013/06/21

Fakta Bila Lelaki Memasak...

1. 99.999999% lelaki di Malaysia sangat pandai memasak kari... Tapi... Maggi kari jea la...

2.  Lelaki kadang kadang kalau datang mood baik memang suka memasak... Tapi teramat sangatlah malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk...

3. Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang rumah... Bukan main bising lagi...

4.  Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju... Lebih afdal dan sedap jika peluh memercik di dahi dan ketiak...

5. Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap lemak manis dan masin...



6 ulasan :

aimi adilah berkata...

aahahha

aku kalau dpt laki cm 2 aku suro dye kuar je rumah :P

Umie Artoqiemie berkata...

rasanya aku ada baca entry macam ni , kat blog mano ye..kau masak tak?

Tukang Karut berkata...

Sekarang cakap boleh la...

Tukang Karut berkata...

Kat FB...

Tinta Lana berkata...

Salam.

Ala, point no 2 tu, banyak spesies tu..hamekk, spesies ak labelkan,muahahaah

Ak geram kalau jenis mcmtu. Ada yg basuh tu, elok plak rajinnya. Tapi dia tak kutip sisa2 mknn tu, biar kat lubang sinki. Adeh, taktau la pa jijik sgt, sisa mknn sndiri juga..huuu

bunga_rose berkata...

suami ai masak sardin atau megi adalah superb sedap taooo!!!! dan, ok je, dia basuh je periuk yang dia guna... cuma, bahan aku yg kena sediakan, dia masak je, haihhhhhh