2012/06/29

5 Perkara Penting Semasa Menaiki Pesawat...

Hai...


Sebagai sorang yang selalu terbang ke sana dan ke sini...
Tentu korang tertanya tanya terutama yang tak pernah menaiki pesawat kapal terbang...
Apa perkara penting yang perlu anda tahu semasa menaiki kapal terbang...
Di sini aku nak turunkan sedikit ilmu...
Mana la tu kot kot ada yang bercuti di siam lak kan kan kan...
  1. Jangan nak mintak macam macam... Jangan cuba nak mengada ngada nak mintak teh tarik roti telur bagai semasa terbang... Apa korang ingat mamak ada bukak cawangan ke dekat atas tu...
  2. Jangan kentut sesuka hati... Korang bukannya tak tahu, dekat atas tu, kita berkongsi oksigen yang sama dalam satu kitaran... Macam diibaratkan kentut dalam mangkuk kedap udara dan lepas tu tekap dekat hidung... Confirm baunya melekat dekat bulu hidung yang paling dalam!
  3. Kalau terasa nak melepas kan hajat besar... Kalau boleh... Sila buat penangguhan hajat tersebut sehingga mendarat... Bukan apa... Takut takut kalau Pilot terdengar korang TERkentut kuat gila masa tengah melepas hajat... Nanti pilot ingat ada ancaman serangan BOM lak... Naya je kena buat pendaratan cemas... Dah la ruangan tandas tu comel gila... Masa nak berak tu, tetiba lak terlanggar awan... Bergegar kepala lutut wa cakap lu... Comfirm berterabur bijih emas berwarna kuning...
  4. Bukak movie atau lagu di tablet atau telefon bijak dengan volume yang tinggi... Hello... Agak agak la nak berlagak pun... Ingat orang lain tak ada ke? Cuba cuba la pakai headphone ke apa ke... Dah la ruang dalam kapal terbang tu sekangkang kera je... Dah macam pasar pagi pudu lak kalau semua orang buat gitu...
  5. Jangan nak gatal gatal kencing berdiri dalam tandas kapal terbang... Sebab anda tak tahu bila pilot akan langgar awan! Tengah anda sedap sedap kencing berdiri, tetiba pilot terlanggar awan lak... Confirm akan berlaku gegaran... Dah tentu pistol air tak menembak tepat ke sasaran... Dan confirm jugak air buangan tu akan melejeh leceh dekat seluar... Confirm punya la... 
NotaKarut: Sekian... Terima kasih... Mana nak cari sofa yang murah murah ek? Yang timbang kati ada jual tak ek?

11 ulasan :

Amirul berkata...

hahaha lawak betul point nombor 5! cool la bro

HAdira Kifly berkata...

hehehh.. macam-macam lah TK ni..

cari sofa untuk rumah baru di tempat kerja baru ke?
ehehh. knp Dira rasa yg TK dipindahkan ke luar kawasan KL ek? huhu :p

ctk berkata...

dah macam pramugara yang xpuas hati ngan customer je :D

naek boat je laen kali

Muttallif berkata...

hahaha...aku sokong kenyataan ctk :)
Tapi memang benar, kalau rasa2 nak berhajat besar, sila-silalah menangguhkan hajat tersebut...huhuhu

Cik tikah berkata...

hahaha.. nice reminder la bro :p

syiela berkata...

hahhaha.. peringatan tegar bagi mereka yg suka kencing berdiri :)

aimi berkata...

ahahhaaha sengal r....hihihihiih

abghani berkata...

kalu pilot jet pejuang nk kencing camner tu

blog-tips-kurus berkata...

kan > baik jangan buang air kecil berdiri, even anda berada di daratan... (",)

Asrul "iLham" Sany berkata...

lagi satu jgn ngorat steward/stewardess ye :D

MamaEma berkata...

tak pernah masuk tandas masa dalam kapalterbang...huhu ..sebab kesian nak melepas dri atas sana...