2012/02/12

English Education...

Hai...

Rindu aku tak?
Confirm rindu la tuh... Apa geleng geleng? Nak kena suntut bontot?
Rindu? Hahaha... Berdarah hidung punya statement!

"Excuse me teacher, may i go out to toilet."

Satu satunya ayat bahasa inggeris yang aku ingat sampai sekarang...
Dari zaman sekolah rendah sampai la menengah...

Dulu, kalau tak hafal ayat ni...
Jangan harap nak kembang hidung la nak keluar kelas bahasa inggeris...
Sampai muka berpeluh peluh berkerut pasal kemut tahan kencing berak...

Silap silap haribulan boleh terkucil dalam seluar... 
Eh... Macam pernah jadi je... Hik Hik Hik Hik...

NotaKarut: Ilham dari si suri...

26 ulasan :

biela bell berkata...

ayat keramat nie..hahaha..

Pocket berkata...

heheh.. memang kena mengapal,

dan bila kita masuk kelas bahasa lain plak.. mula la senior mengajar yang mengarut.

pocket pernah belajar jepun skali..
diorang ajar suruh angkat tangan and shout...

'sensei! oshikko!'

which means, cikgu! kencing!
hehehe, kata kerja ker kata sifat ker grammar ker semua kelaut :D

norh berkata...

sama la kita..

Muttallif berkata...

hahaha..ayat paling penting time2 belajar sekolah dulu. May i go out to the toilet? Pleaseeeeeeeeeeeee

:P

hassy chan berkata...

haha aku hfal ayt nih masa skola rndah.. skola mengah x yah hafal da sbb da pro bi hak3.. bajet..

cik pha berkata...

ECECECCECE ticer kau bess laa weyhh aku kalau nt aku jd cikgu insyaAllah,nak nak pulak aku ngajar anak kau..aku nak suh anak kau baca A-z dulu baru leh p toilet bapak dia boleh anakk mestiii lagi boleh haha

Daddylicious berkata...

pernah la tu ...hehe

Cik TeN10 berkata...

yup !! betul tu !! hahaha.. teringat masa darjah satu dulu.. tiba2 bau semacam je dalam kelas.. rupa2nya ada org berak dlm seluar !! nasib baik dh xingat mmber tu.. hahaha

eyqa amin berkata...

ayat yang wajib kena ingat...terutama yang memang kaki tuam kelas....
huk >,<

cinta siswi berkata...

haihh.. kena ajar my future students ayt nie.. lau tak.. ade yg kena basuh lantai kelas nie..haha

CikUna berkata...

hehe... siap termimpi2 lagi kot.. punye menghafal la.. adoyai

\\( ^_^ )//

Ct Aja berkata...

hahahaha...betui2...setuju sgt2...pyla menghafal dlu...

~SaL IjOu~ berkata...

aku mmg minat english, x payah hafal da igt *ayat belagak..~ =p

Fyqa berkata...

aku dulu pon cenggini gak.
turun temurun gupenye

>,<

deeya berkata...

alahaaaaai ! rindunyer zaman sekolah ..

Mama Ema berkata...

ayat ni kena selalu ingat di kepala

lieynanilaz berkata...

hahaha...ayat ni memang power!!cepat jerk nak mengingatnya...

zati embong berkata...

apsal zaman jat x femes pn ayat ni?hahaha.jat lari ikut pntu belakang je.haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

wah..lps ni boleh share blog dgn suri..boleh baca hasil karutan suri plak :)

Lea Isnawi berkata...

hahahah betul2
wajib igt ni

khaifaiz berkata...

si suri pun boleh sumbang2... romantik betul

Piah the Becok berkata...

haaaaaa... pengalaman sendiri lettew... kan?? hahahaha..

ishiko berkata...

eh tibatiba nk g toilet,
kbaiiii

Nonie berkata...

sama...!!haha.nonie dulu ingt lg pernah sekali teacher suh wat ayt menggunkan perkataan 'may'..
hahaha...terus jwb.."please teacher,may i go out"!!

*npe la ak bangang sgt zaman kecik2 dulu~~~

aans plankton berkata...

0oo xpernah hapal ayat tu psal IP xske pi toilet sklah..konon pembersih la sgt..pdahal toilet tandas tade la kotor pon..bajet..ngeheehe

ctk berkata...

betul2...siap berlatih ngan kawan lg tkot tersilap...hahahaha