2012/02/22

Jenis Jenis Hantu...

Hai...
Orang kata hantu tak wujud di dunia moden ini...
Setuju??

Itu orang kata... Aku pulak kata hantu tu ada, tapi banyak yang dah berpindah ke dalam hutan... pasal dalam bandar "mereka" asyik tersangkut dekat tiang telefon tiang elektrik, terlanggar rumah flat... ketika terbang mencari mangsa! Dah tak ada ruang untuk persatuan hantu hantu sedunia untuk bertapak di bandar... Lagi pun dalam bandar pun dah banyak kacang hantu...

Kisah lain di waktu pertukaran siang dan malam:

Si suami: "Hai sayang... Sayang baru balik ke? Lewat sayang balik... Banyak kerja yea tadi..."

Si suri: Diam... Mengganguk lemah...

Berlalu si suri melintasi si suami...

Si suami : Wanginya sayang malam ni.... Tergoda abang... Sayang... Malam ni malam Jumaat... Jangan lupa ye...

Si suri : Diam... Tersenyum....

Si suri berlalu naik ke atas bilik...

Sedang suami hendak menutup pintu terdengar bunyi kereta memasuki perkarangan rumah...
Kepala dijenguk keluar pintu...

Dilihatnya si suri di luar rumah sedang mengunci gate!

Meremang bulu roma si suami... Menyirap darah ke tengkuk!

Siapakah tadi tu?

NotaKarut: Hantu kopek paling ditakuti waktu kecik kecik dulu... Ditakut takut orang tua akan disorokkan di celah kopek kalau bermain di waktu senja!

18 ulasan :

Cik tikah berkata...

eh, scarynya! =.=' betul ke karut?

khaifaiz berkata...

boleh jdkn no 2 tu... hahaha

zati embong berkata...

haaaa meremang!

tk2,bijok r.ada hntu nak goda 2.hebat2!

Yutaka Mushimura berkata...

hahahahah...biar betik?

Cik TeN10 berkata...

patut wangi semacam je.. kah3

aha pasal hantu kopek tu dulu penah jadi betul.. menurut cite mak fatin la.. masa tu diorang men aci sembunyi.. last2 sorg dr member diorg smpai ke sduah carik tak jmpe.. smpai kna panggil ustaz dtg.. mmg betul dia disrorokkan.. dia nampak je mmber2 dok carik dia tp org xnmpak dia and dia jerit pun org xdgar.. huu seram !

LiErOSe~QiEmi berkata...

betol ke weh???? bahaya tu... hantu raya kan biasa yg jelma jadik orang lain ni...

syiela berkata...

patut wangi semacam je......

L berkata...

hantu kopek dalam citer kak limah.. hahaha

jom renung sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/jahil-dunia-jahil-agama.html

Fyqa berkata...

femes gak hantu tuh !

zella y berkata...

eh...dgr2 cite hantu kopek tu btul2 wujud...hahhahah

ILA HonEyBuNNy berkata...

hah??

hantu..ko ckp dengan hantu karut...ehhehehehe

Rtp Farra Arisha berkata...

yeah, how scary. pantasan orang2 tua zaman dahulu sering berpesan jangan slalu main di luar takut nantinya disampuk oleh benda2 halus like ghost, satan and etc.

cinta siswi berkata...

aisehh.. betul ke cite ni TK??hihi..

#hantu kopek lanjut..haha..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

ko biar betul???


kt rumah ko ada hantu????


suri takut x???

dill berkata...

wah2!

ko kene jadi tok bomoh le kot

dill.

onie berkata...

kau tukang karut kan? okay cerita karut,hahaha :P

biela bell berkata...

habislah TK..jampi rumah TK dengan alQuran banyak2 la jawabnya nie.hahaa

ctk berkata...

huuuuuuu~
menakotkan weh~