2012/02/08

Makna Tersirat Bahasa Lelaki...

Hai... Guten morgen...
Wuaaghhhhh... Mengantuknya... Kalau badak sumbu tengok aku menguap, confirm lepas ni ni badak pun segan nak menguap lagi dah...

Ok...
Berbalik ke jalan yang benar...

Pernahkah kamu wahai wanita yang cantik rupawan dan budiman sekalian bertanyakan sebarang persoalan kepada suami @ teman lelaki @ adik angkat abang yang terangkat @ kawan lelaki... Adakah kamu tahu makna tersirat di sebalik setiap jawapan itu?

Contohnya ketika membeli dan belah, kamu mencuba satu pakaian dan kamu mahu dia memberi komen...

1. Jawapan = Ok. 
    Makna tersirat = Dah! Cepat la pi bayar... Lenguh dah kaki ni ikut kamu... Kamu nak tawaf berapa
    pusingan lagi ni ha?

2. Jawapan = Kamu nampak kurus sangat la kalau pakai baju ni...
    Makna tersirat = Dah tau pakai baju macam balut nangka, lagi mau pakai baju fit fit!

3. Jawapan = Humppp...
    Makna tersirat = ok... 

4. Jawapan = Cantiknya...
    Makna tersirat = Lagi cantik kalau kamu yang bayar sendiri...

5. Jawapan = Tiada jawapan hanya melainkan anggukan sahaja...
    Makna tersirat = alamak... Poket tinggal habuk la... tengah berkira kira duit yang tak berapa nak ada dalam
    bank dan dalam poket... campur tolak, bahagi...Hummmpppp balik kena makan magi lhooooo....

Ok... Apa lagi jawapan yang biasa kamu terima? Biar aku rungkaikan makna tersirat di sini...

NotaKarut: Hari ni nak pi panjat bukit... Bukit Fraser... Katanya ada kursus... Aku ni bukannya nak pi kursus sangat pun... Yang penting ada makan free... hohohoho...

17 ulasan :

gadis kepastian berkata...

haha mcm betol jew...


peh panjat bukit 2....mcm best jew....

syiela berkata...

hehehe.. cuba jugak buat2 tak faham.. lantak le.. sambil sengih2

kLiPKeRt@sPiNk berkata...

hahaha
kadang2 kite paham ape yg diowang pk..tp memang saje nk wat2 x paham!
hahaha
sape suruh x cakap terus terang..kan..kan..
hahahaa

aimi berkata...

oo cm 2 ek.... ahahhahaha

mOon jOhari berkata...

hah ... laki mmg suka menipu ... kalo jujur kan senang ... :p

Lea Isnawi berkata...

hahaha. haruslah ckp dgn bahasa tersirat
kag ckp terus terang,merajok 44 hari lak

Aretikz berkata...

Makna tersirat post ni, ko nak bgtau kat ehem2 ko kan? haha..

abghani berkata...

perut aku laparlah......

hassy chan berkata...

hohoho..
bru ak tau..

Cik TeN10 berkata...

kalau tba2 senyap je xckp banyak ?.. tanya sepatah jwab setengah patah ?.. tu kenapa pulak ??

Cik tikah berkata...

x suka laki ckp hurmmmm je. rasa mcm x nak layan je taw. haha

ciK LyndaWawa berkata...

lelaki memang camtu....huh!

cinta siswi berkata...

haha.. kena alert nie.. pasnie lau incik1 ckp cmtu.. siap dia..haha.

Juliet_iRa~" berkata...

hohoho ada y betul ada y mcm kurang tepat kot..;p

wahh kursus :)

zati embong berkata...

dah nama org laki 2 org laki jgak.cakap nk pendek2..nk ajak gosip pn xbest.

Wen berkata...

haha ade aku kessah?

ctk berkata...

hahahaha...badak sumbu pon kalah??? melampau sgt tu...hahaha