2013/01/11

Intipati Khutbah Jumaat Hari ini...

“Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)


Sekadar berkongsi...

NotaKarut: Malas nak bukak facebook sekarang bila banyak yang like berita yang tak tahu hujung pangkal!

7 ulasan :

Suspek Utama berkata...

betul2..dah 2 ada yang mcm mufti dah buat fatwa sendiri kat facebook..bahaya2 bg yang tak tahu, baca and percaya ja dengan apa yg disebar dlam facebook tu..

izfanora berkata...

kdg org fanatik sgt.. tau pun dr org lain yang tahu dr org lain dan org lain.. betul atau x, dorg bukan tahu..

aimi adilah berkata...

=)

Tinta Lana berkata...

Salam.

Ak rasa, yg jenis like2 ni,memg taktau nak guna facebk. Yg ditahu cuma button like je. Tu sebab, asal ada yg bleh di like, depa likeeeeeeee.

Boleh tak alasan tu tk?

hahahaha, nampak sgt ak pn malas nak fikir (=.=)

norh berkata...

lebih baik baca blog tukang karut kan..he he

Asrul "iLham" Sany berkata...

fb untuk bisnes je hahhaa

maitimie berkata...

hindarkan diri dr perkara lagha..

jgn smbrgn like eh.