2011/01/24

Entry Edisi Sengal...

Sengal 1: selalu berangan nak dapat duit terpijak... tak banyak la... kalau boleh nak la dapat dalam sejuta dua... dan selalu sangat berharap kalau2 orang bank tersalah tekan dan ter'bank in' duit riban2... Selalu jugak la meninjau2 kalau ada la sekor dua cicak tokek yang tersesat melintas depan mata... sekor harga dia mau dua tiga juta jugak tu... kalau la dapat sekor dua kan bagus... boleh buat modal pergi haji...

Sengal 2: selalu nak tulis entry... macam2 nak tulis...tapi bila dah mula nak menulis, jadi sengal... apa yang aku nak mengarut ni sebenarnya... selalu sangat hilang arah tuju...

ok tu jea... just wanna wish...
selamat malam santun orang melayu...

good night berbahasa orang puteh...
guten nacht kata pembikin kereta volkswagen...
wǎn ān apek2 tokey kedai berucap...
Oyasuminasai si honda sivic punya bilang...

10 ulasan :

nohfee berkata...

serius weh.. dulu aku pon nak sgt terpijak duit... kalau tak sejuta dua, seringgit dua pon jadi la..hahah
pasal entri plak.. aku pon! time aku dekat kelas, banyak je ide adtg mencurah2, tapi, bila dah balik bilik, nk draft, teros blur.. pk 2, 3, 4, 5, 6, kali dulu baru nak tulis. hahaha

Nasriq berkata...

haha...ada jugak yang senasib ek... sekapal la kita... malam ni berangan nak dapat duit sekapal la pulak...

Fida Ghazi berkata...

kalau dpt duit terpijak..sila lah multiply-kan duit tu.. jangan semua jadi sisa buangan... boley?

Nasriq berkata...

huhu...baik puan fish... akan hamba pergunakan nasihat tuan penasihat....

nohfee berkata...

kalau sekapal, memang tak jumpa la kan.. mimpi je la... haha

Nasriq berkata...

nohfee...sana tak ada tokek ke nak tangkap? dapat sekor dua dah la... dekat balik pulau kan banyak kebun durian... mesti banyak cicak tu...

Yutaka Mushimura berkata...

jom masuk belukaAAAA!!..tuh entry CP FIda...

jgn luper bawak sumpit sekalik..oh..salah - salah...bawak night vision goggle...sebab nak memburu waktu malam harik...

:)

Nasriq berkata...

belukaAAAA ka bertukar?
Terkekeliruan berlaku di sini la mr jepun...

nohfee berkata...

ape kaitan cicak dengan comment aku kat atas tu weh? HAHAHAHAHHA!

Nasriq berkata...

oooo... kalau dapat cicak tu best dow... boleh jadi kaya... tak pun kayap!