2011/01/26

Lelaki Muda Tak Romantik?

Berikut merupakan perbualan antara beberapa mak saudara dan seorang anak buah, sehari menjelangnya hari pertunangan...

Mak Sedaro Kepoh: "Ngah, mano deh gambar bakal tunang ekau... meh den nak nengok..."
Mak sedaro Joyah: "Ontah aih... nak juo nengok sebolom poi sok... Tak la malu den sok... kang kok salah sarung cincin lak kang... baru padan muko ekau..."

Anak Sedaro: "mana ado... den tak simpan gambar2 ni... nak buek apo..."

Mak Sedaro Murai: "hekellehh... henpon punyo canggih manggih, camera ado, semuo ado, gambar bakal tunang tak ado... apo jadah eh boli henpon mahal2... baik ekau campak dalam sungai jho..."

Anak Sedaro: " Betol... tak ado gambar bakal tunang den... gambar lobster godang ado la... nak nengok ko?"

Mak Sedaro Kepoh: " Gambar udang nak buek apo!!! Den nak nengok bakal bini ekau..."

Mak sedaro Joyah: "Segarang-garang laki kito, ado gak gambar kito kek dalam henpon diorang tu... harap misai jho toba... tapi hati romantik... tak cam orang mudo... ado ko gambar udang diamik erk kan... apo la..."

perbualan di atas terhenti di situ sahaja, sebab si anak buah melarikan diri, melarikan diri sebelum dikutuk kaw-kaw dengan mak2 saudara yang mulut masing2 memang laser... baik aku cabut dulu... eh...aku ke? bukan2... bukan3....cerita di atas hanya rekaan semata-mata... sekian...

Betul ke statement ni, "Lelaki Muda Tak Romantik"? atau "lelaki tua romantik"? atau "lelaki tua miang romantik"?...

8 ulasan :

Yutaka Mushimura berkata...

pada aku kan....romantik xlah dinilai dari banayk mana gambar kita ambik...

yang penting adelah jiwa dan sanubari...hehhehe..betul x???

Kenali Hati Lelaki Dan Cara Memikat Hati Sanubari Teruna

Overdose Sleeping Pills


Akaun Tweeter Pun Boleh Kena 'Block'

| cik azeya | berkata...

ngehe.

sy tak setuju.

:P

Nasriq berkata...

:)

Nasriq berkata...

cik azeya; tak setuju tang mana tu?

Fida Ghazi berkata...

romantik?

bukan boleh kenyang pon...

tapi ikut orang la..

dah kalau ai sendiri garang dan kasar.. hape ke laki romantik pulak.. tak layann..

romantik ke tak ke..yang penting jadi laki bini.. tau la 'bab-bab' mana yang perlu kasi lebih..

eh.. tutorial ke ni??

Nasriq berkata...

tutorial la tu...

nanti ajor ai "bab2 tu jea"...
penat la nk baca buku... xfeel...

nohfee berkata...

bobolit eh lidoh den...
ni eden nak kato satu bondo ni..

"takkan ade nye lelaki macam Bruno Mars dalam JUST THE WAY YOU ARE dengan Neyo dalam ONE IN A MILLION."

ade tak kat luar sana nak bangkang ckp aku ni? tak de kan? ok bye.

Nasriq berkata...

Bruno Mars tu sapo?

Jaga uitm penang ekau ko nohfee?