2011/04/26

Lelaki, Perempuan Siapa Yang Lebih Kedekut?

Lelaki, Perempuan Siapa Yang Lebih Kedekut?

Kedekut...
Tangkai Jering...
Taik Hidung Masin...
Tengkuk Dalam...
Kedek DLL...

Semua di atas membawa maksud yang sama...
Dalam dunia ni...
Antara LELAKI dan PEREMPUAN...
Siapa mengaku dia lagi kedekut???
Sila angkat tangan...




Oppsss...
Tak ada yang nak mengaku yea...
Ok... Tak pe... Tak pe...

Sila turun ke bawah lagi...
Aku nak nyatakan sifat sifat orang yang kedekut...
Sila semak yea...
Mana tau anda jua tergolong dalam golongan yang kedekut ni jugak...


1. Pemandu kereta yang menukar lane sesuka hati atau masuk simpang mengejut tanpa menunjukkan isyarat... Atau ada jugak sesetengahmangkuk ayun tu dah nak tukar lane, nyala sekali detik lampu isyarat lepas tu terus masuk dan sekali tu jea la nyala nya yang nampak!

~~ Apa la susah sangat!!! Agaknya, kalau dema ni guna lampu isyarat... Setiap detik lampu isyarat yang menyala tu, dema ni kena charge kot!!!

Mungkin doplohsen setiap kali kelip kot! Tu yang kedekut sangat nak guna... Jimat!!! Takut Akhir bulan, datang bil yang beratus ratus sampai tak terbayar lepas tu jatuh bankrap...

2. Waktu senja... Apa... Ramai jugak yang kedekut yang malas nak bukak lampu! Tak kira la...Kalau kedekut sangat pun, bukak la fog light...

Dah la kereta hitam legam! Dah la waktu waktu senja ni ramai hantu setan berkeliaran lari merewang sana sini... Pertukaran antara siang dan malam... Cofirm mata pun boleh tertipu la...
Kang terlanggar siapa susah... Lepas kena langgar pi saman orang yang langgar... Lepas tu tak ngaku salah... lepas tu buat bodoh jea... lepas tu tak mintak maaf pun... Kan Eda kan kan...

Dah la... Babai! Panas hati ni... Kalau jumpa lu... Siap la... Tayar kereta lu, empat2 dekat atas!

Nota karut: Jangan kedekut jika melibatkan nyawa... Kalau tak sayang nyawa sendiri sebab dah yakin boleh masuk Syurga... Sila Fikirkan orang lain... Mungkin ada yang belum sempat bertaubat... Jangan TauBuat jea...

30 ulasan :

KUREKURE COMEL berkata...

okeii..kalau tayar empat tu kat atas..sila show pic ye..hihihi....


baran sokmo la dia ni....ishhh2...

Nasriq berkata...

Mina: Hoho... mana ada baran... sejuk pe kena hujan ni... kecut...

zati embong berkata...

kalau susah sgt nak bukak lampu senang je,jat bg idea baik punya ni.

korang pakaikan baju warna hijau yang leh pantul2 cahaya kat kereta.ha kan cantik mencapup2.haha

Nasriq berkata...

hoho... macam terasa je jat ni... macam makan dalam jea...

M a W a D D a H berkata...

biasanya yg selalu tak bagi signal tu kereta yg mahal2...tp aku pun pelik gak la kadng2 yg sush sgt bg signal tu kenapa...rosak KOTTTT....kereta mahal leh rosak signal?? baik naik kete sorong jer...hehehe

opss...tetibe terlepas perasaan gak kat sini...heeheehe

Fida Ghazi berkata...

kete ai kan..sekali signal kelip..rm 3.80... uihhhh..mahal2...


hehe..

Nasriq berkata...

Adah: mungkin betul jugak... orang kaya kan kedekut... takkan dia nak bagi signal kete dia yang MAHAL sangat tu dekat aku yang naik kuda ni kan...

Nasriq berkata...

Fida: Huh! ngaku pun sorang yang kedekut... dah la mintak piza tak dapat dapat!

Eda berkata...

eh2..ape nama i disebut2 nih...patutla terbatuk2 je tadi..

i tak kedekut...siap bagi duabelasriburinggit lagi kat orang..haaaa...murah hati tak..*nangis!*...T_T

Nasriq berkata...

Eda: hoho... miurah hati dalam tangisan... nasib insuran yang baik hati... tapi tak baik hati jugak... kena bayar full amount insuran gak...

MiSzy DiaN berkata...

lelaki mybe kedekut tp dorg ringan tulang if nak membantu seseorg n ppuan? nda kedekut.. hehehe macam saya :p

Nasriq berkata...

Dian: Hoho... Kontroversi tu... malas nak komen...

Nonie berkata...

hohho...jgn kedekut bila melibatkan nyawa...


betul...betul...

aisyah ahmad berkata...

ehh..tak macho la bukak lampu time senja..tak romantik katenye..

tapi kan..nasib le AA bukan spesis kedekot..sbb pukul 6.30..AA bukak lampu da tau..kadang2 tu..siang2 bute..saje..suke2...

kereta AA masih keempatempatnye dibawah..selamat...;p

intan suraya berkata...

agaknya mentol lam[u signal tu t'bakar kot..hehe

p/s: relax2.. jgn mrh2..:)

azrinrahim berkata...

sokong apa yang diktekan tok karut..jgn kedekut untuk kesejahteraan bersama..

Nasriq berkata...

Nonie: betul betul betul (sila baca mengikut nada dan nahu upin dan ipin wajib.)

Nasriq berkata...

AA: cam tu baik pasang lilin jea... romantik gak pe... lepas tu masuk gaung dekat bukit putus monceh tu... dah la tempat tu keras!

Nasriq berkata...

Inta: yea la kan... berbaik sangka la kan... mungkin dia ada sebab tu!

Nasriq berkata...

Azrinrahim: aku belum kahwin lagi la... anak pun tak ada... bila masa pulok aku ada cucu ni?

aisyah ahmad berkata...

pasang lilin leceh..pelita la..tak pon lampu gaselin tu..susah cket nak padam..kan..kan..kan..

ye la..bahaye oo jalan kat situ..muke2 duk sini ritu..asik nak tebabas jek kat situ..geram jek nak luruskan jalan kat situ..

Nasriq berkata...

AA: hoho... itu la laluan nak balik kampung tiap2 bulan...

Mr iz berkata...

he he he betul nya angin tu...bukan tipu tipu ni... dah nak jadi hulk tu... kena beringat aku pun ni... takut gak tayar motor aku tetiba kat atas ...he he he... eh aku dua tayar je ni... he he he

ïêmå å¢klê§ berkata...

nasib baek xreti bawak kete..
hihi

KatekateKite berkata...

tambah lagi satu!

time hujan lebat atau renyai tapi banyak air percik2 tu, kedekut betol nak pasang lampu segala mak nenek lampu! ade ke patut pasang lampu kecik/rendah jek!(sorry la tatau bahasa saintifik die)

huh, die mmg lah nampak, masalahnyer, kite ni hah tak nampak kete die! ape tak pk ker ek?

Nasriq berkata...

Mr Iz: hoho... tak nak la jadi hulk... yang lain semua boleh membesar... habis semua koyak... tapi tang seluar dekat kelangkang jea tak membesar... tak best... hohoho...

Nasriq berkata...

Iema: nanti lambat laun akan jumpa jugak pe'el cam ni...

Nasriq berkata...

Kate2kita: betul jugak tu.. lupa pulok nak letak... terima kasih...

lalink7 berkata...

nak tgk tayar kat ats kete...leh? hehe

Nasriq berkata...

Huhu... Alamak... tak ada la pic tu... pasal sampai sekarang masih lagi tak jumpa kereta tu...