2011/04/18

Terpaksa...

Terpaksa... Tanpa rela... atau paksa rela...
Ah... apa nak mengarut ni...
Adakah terpaksa mengupdate?

Tak tak tak...
Bukan terpaksa pun nak mengupdate ni...

Hoho... Isu ni sensitif sikit...
So... Sebelum kena balun...
Baik mintak maaf dulu...

Situasi:

"Waktu dating, si pasangan wanita mengajak si pasangan lelaki pergi window shopping..."

Atau terpaksa menemani kawan perempuan menyoppingkan di gedung membeli (dan) belah...

Si lelaki dalam keadaan terpaksa dalam hati, rela di mulut, menemankan jugak si perempuan...

Yang tak bestnya... Dah tau lelaki ni buta fesyen... Yang duk tanya jugak dekat lelaki tu apakehelnyayop... Duk sibuk tanya, "comey tak baju ni", " lawa tak baju ni", "kena tak dengan i"... Adei... pening kepala si lelaki...

So... Satu jawapan selamat diambil... "u pakai baju apa pun tetap cantik", " kena la dengan u, body u, masyuk jea", "comey sayang", tak pun, satu jea jawapan yang akan diberi "yea"...

Padahal, biasa jea... Yea la... Dah nama pun buta fesyen... Nak komen lebih pun, bukannnya reti sangat... Silap silap cakap mau muncung si pasangan perempuan tu memanjang sampai boleh buat sangkut hanger baju...

Jawapan yang sangat tak jujur... Tapi apa boleh buat... Kalau tak cakap cam tu, percaya la... Akan bertapa la di SOGO tu 4,5 jam lagi... Terpaksa...

Nota Karut: Sila jangan gunakan perkataan "menyoppingkan" tu... Aku terpaksa menggunakankan sebab sel sel otak hari ni tak bersambung mungkin kerana kehilangna zat besi berani...

26 ulasan :

zati embong berkata...

hahaha.jat plg suka shopping dgn bf jat, coz ade teman.tp bab nk membeli itu sgtlah sukar,ape je yg jat suka semuanya dia komen ckp xboleh. tp biasalah jat kepala degil.dia x bg beli hari ni xpe,esok jat g mall sorg2,beli jugak.hahaha

ïêmå å¢klê§ berkata...

iema xbuta fesyen tp xsuka komen bila orng tnye cntik ke x..
klau ckp xcntik susah, ckp cntik kang xjujur pulak..
haha..

KUREKURE COMEL berkata...

ehem...ehem...sama kepala dgn mat lg..


stress tau....cuba la jujur ckit...
kan laki selalu tgk pompuan pakai pelik2..tau pulak nak kutuk mcm2 kan...

rasa nak sekeh2 je....

emo ni...emo...hehehe...

Piah Becok berkata...

hahaahaaa.. siann.... untung jadik wanita solo. tak yah tanya ni ok ke tak ok ke... rembat je kalu nak beli...

Nasriq berkata...

Jat: hoho... elok la tu... memang sekepala dengan tunang aku... aku kata tak boleh pun, tau2 sok dah pakai jea baju tu...

Nasriq berkata...

iema: susahkan.. huhu... kang kata tak cantik kang, kecik hati... tak cakap cantik kang, sampai subuh baru habis shopping...

Nasriq berkata...

Mina: huhu... tak leh nak lawan mina sangat... aku terima sekehan itu dengan rela... muahahaha...

Nasriq berkata...

Piah Becok: erm... tu kalau solo... kalau berdua? sama je kan?

Piah Becok berkata...

nasriq: tak. aku tamau die ikot. nanti die tabagi aku shopping buku sampai boros. *nanak!!!!!!!* aku kurang gemar dengan baju. aku suke buku.

by the way, polisi ummah tu boleh beli dengan aku. aku fulltime agen.

Nasriq berkata...

hoho... kalau buku tak pe la... ilmu tu...

azi nur berkata...

haha alahaii saba je la...pempuan cangitu la..hehee

Nasriq berkata...

azinur... dek sebab sabar la ni... kalau tak lama dah terjun bangunan... hoho...

aisyah ahmad berkata...

Sbb tu lagi best menyopping sorang2..
ngeh3..nak betapa sampai dihalau keluar pon tak pe dalam Sogo tu..;p

Nasriq berkata...

AA: hoho... alangkah bagusnya kalau macam tu.... aman dunia...

Mr iz berkata...

he he he...aku kalau di tanye macam tu..he he he... jawapan mesti.. ok... ok...ok...he he he.... lain tak da sampaikan dah muak nak menanya...he he he

khaifaiz berkata...

kalau aku la kan.. aku layan kn je la.. semua ckp cantik, smpai dia pn pning nk pilih

Nonie berkata...

ala..mesti laki jns manis kt bibir je kan???"u pakai ape pun cantik"
pdahal sbb mlas lyn...

btw..nonie folo cni k :)

Nasriq berkata...

Mr Iz: aku pun selalu jugak buat cam tu... muahaha... last last tak beli pun sebab dah pening...

Nasriq berkata...

Khaifaiz: Semuanya cantik kan.... duit jea yang tak berapa nak cantik... kan kan kna...

Nasriq berkata...

Nonie: huhu... rasanya tak ada pulok tanam tebu dipinggir bibir... huhu...

Fida Ghazi berkata...

pesal sogo?
teringat plak itu hari pegi beli suar sukan dengan bapak... anak2 pilih je bapak bayar.. tapi bapak memang buta fesyen! anak pompuan pon dibelikan baju jantan..cis!

M a W a D D a H berkata...

cakap jer sume cantik dan comel...tp jgn lupa lak bg duit lebey sikit...pasti tersenyum lebar...wahaha

Nasriq berkata...

Fida: tak mau ke? sila pulangkan kalau tak mau...

Nasriq berkata...

Adah: hoho... akhirnya... ada jugak yang memahami...

nohfee berkata...

hahaha. kesian kaum kau kn? ak ingat lg dulu..ak dgn kwn2 ak plan nk jd kan GIRLS-DAY-OUT. tbe2 kwn ak sorg lg ni p bwk bf die, mmg ktorg sume buli hbes2an bf die tu. hahaha

Nasriq berkata...

Nohfee: nak buat cam ne... pasrah jea la....