2011/04/28

Urat Putus...

Urat putus???
Urat apa pulok yang putus ni?

Eh... Bukan mengurat la...
Aurat? owhh... tu wajib tutup... Mana2 yang terdedah tu tutup2 la...
Kurang2 kan la dosa orang sekiling yang memandang...

Eh... Aku tak kata perempuan jea tau...
Yang lelaki tu...
Dah trend sekarang kot menunjukkan bulu keting yang.... ermmm...
Kalah mamak terbar roti canai...
Kot cantik lurus mengurai tak apa la jugak... ni??? humpppp...

Balik kepada titik...

Urat apa putus?
Hoho... Urat kentut yang putus...

Dimulakan dengan...
Sarapan pagi tadi makan epal sebijik dengan nesvita...
Pasal apa? Pasal kedekut... Pasal tau hari ni ada mesyuarat dari pagi sampai tengahari...

Kalau ada mesyuarat pasti akan ada makanan free kan...
Tu yang kedekut nak mampus sanggup tak nak makan dekat kafe...
Tapi hampa... Owh... Terlupa... Atau tersalah beri arahan...
Sebab urat otak pun dah banyak putus??? Terlupa manjang...
Hanya dua bijik kuih sahaja yang dihidangkan...

Nak dijadikan cerita... Mesyuarat tu terlajak sampai 1.30 tengahri...
Tak tak tak... Tak habis lagi tu...
Lepas tu sambung lagi mesyuarat tak rasmi... Sampai la 2.30petang...
dari bilik mesyuarat sampai la ke bilik yang macam sarang arnab tu...

Adei... Perut yang bergendang gendut berlagu dondang sayang cum dangdut sejak dari tadi dah pun kembali reda...

Maknanya? Maknanya skip la lunch...
Maknanya angin kus kus dah masuk meresap secara perlahan lahan...

Erkkkk... Terpanjang pulak kali ni aku mengarut...
Dipendekkan cerita... Malam ni pun dinner lewat...

Dan sekarang ni...
Angin kus kus yang jahat itu telah berpusing pusing berlegar legar dalam perut ni...

Hai la angin yang jahat...
Sila la kamu pandai2 mencari jalan keluar sendiri...
Janganlah jadikan urat kentut dah puuts sebagai alasan untuk kamu bermaharajalawaklela di sini...

Nota karut: tadi makan dekat sebelah surau... ada pulok ceramah... so tumpang dengar sekali la... Pahala terpijak kan... Siapa tak nak... Tapi yang tak best nya... bukan kata kata manis yang memuji Allah dan RasulNya yang keluar dari mulut si penceramah... hanya perkataan bodoh, bangang, bahlol, bingai, fitnah... semua orang tak betul... itu tak betul.... ini salah... sinun wrong... Haih!!! Patut la aku rasa makin ramai yang kurang datang berjemaah ke surau ni sejak perlantikkan AJK baru ni...

28 ulasan :

KUREKURE COMEL berkata...

ayoooo...hehehe..dah dpt diet free hari ni...tp penyakit pulak timbul...


agak2 sarang arnab tu comel tak?hihihi

taliff berkata...

suka kt nota karut tu, kalau orang pemberi ceramah asyik ngata orang,sapalah yang nak pergi, suh jer die ceramah anjing ke,kerbau ke, kot-kot haiwan-haiwan tu pun tak nak dengar....

Nasriq berkata...

Mina: kalau mina tengok pun... rasanya tak sudi kot... biasa la... bz manjang...

Nasriq berkata...

Talif: Hoho... No komen... Hak masing2 nak mengata...

azrinrahim berkata...

kecian nasriq..lala lain kali jgn kedekot kan dh pose hari nie..lala btw, betol nasriq tu, mane ad orng nk dtng kalo dok menfitnah orng jer.. mcm dia jer betol..lala

Nasriq berkata...

AzrfinRahim: hoho... betul dan salah... ada sebab tu...

Miss Dill berkata...

gendang gendut tali kecapi
kenyang perut suka hati.

bila lapar, jadi tensi :)

Miss Dill^^

Nasriq berkata...

hoho... mis dill bergurindam pulok...

khaifaiz berkata...

aku tak leh mkn lewat.. gestrek aku nanti meribut... (alasan je tu)

Mr iz berkata...

wah nampak slim dah tu...he he he...buka selalu perut nak berehat ...kasi can la kat perut rilek sehari... selama ni teruk peru bekerja tu....he he

ïêmå å¢klê§ berkata...

diorng siap rebonding bulu2 2 sume sebab 2 berlagak je tunjuk...

makan free 2 adalah yang utama...
rezeki xleh tolak....

Prince Halilintar berkata...

okla tu boley diet kan..tapi yg bab dgr ceramah yg bukan ceramah tu yg xbestnya..surau atau masjid adalah tmpt utk ilmu agama tapi jgn la dipolitikkan pulakkan..

M a W a D D a H berkata...

mesti perut tu rancak berbunyi kan 1 hari..kalau aku memang dah xtahan dah..bole pengsan gamaknya..hehehe..

sepatutnya kalau nk bgi ceramah kena lah secara berhemah kan...bru org respect..

lalink7 berkata...

tampat mane le tueee..itu bukan terpijak lagi..termasuk gaungg terus kan? hehehhe..

zati embong berkata...

ha,lain kali kena makan dulu b4 masuk meeting kalau x confirm ape menunya.haha

lainlah meeting dgn kontraktor kat site,mmg sedap makanan diorg belanja.

Ezay Hadry berkata...

nak tunggu makan free sgt..kan dah terputus urat..hihi..takpe2 nnti mintak bos belanja byk2

intan suraya berkata...

hOho.. ok la tuh.. kata nk diet kn..

aisyah ahmad berkata...

huiishhh..sambung cepat urat putus tu TK..

bahaye oo kalo die teputus..boleh jemm satu badan oo..

sepatutnye..dalam meeting kene ade selit orang nyanyi..dikir barat ke bebagai..patu..makanan memang wajib letak dalam bilik meeting..sape2 lapa boley makan..ala2 santai gitu..baru la kite2 ni semangat memanjang nak masuk meeting...ye dok??

Nasriq berkata...

Khaifaiz: Hoho... gastrik ke? cam alasan tak puasa jea ni... muhahahahaha,....

Nasriq berkata...

Mr Iz: Huhu... masalahnya... kentut tu tak reti pulok nak bercuti...

Nasriq berkata...

iema: tau xpe... rezeki jangan dicari... musuh biar ditentang... eh?

Nasriq berkata...

Putera Halilintar: hoho... ok gak tu... biar jea la diorang yang suka tu dengar... at least ada gak pahala duduk dalam majlis "ilmu"...

Nasriq berkata...

Ada: berhemah tu hanya di atas jalan sahaja yea... di surau tak perlu...

Nasriq berkata...

Lalink: sambut la aku kawan aku takut tenggelam... sambut la tangan ku kawan jurang nya sangat dalam!

Nasriq berkata...

Ja: selalunya tu berlimpah ruah makanan...

Nasriq berkata...

ezay: hoho... harapan hanya tinggal harapan la...

Nasriq berkata...

Intan: ok la sangat sangat...

Nasriq berkata...

AA: Dikir barat??? erm... cukup la menjadi tukang karut dalam dunia blog sahaja...