2012/05/23

Tips Menghadapi Stress...

Hai...

Tips menghadapi stress...
Sebelum tu aku nak tanya Stress tu apa? 
Tekanan kerja? Tekanan hidup?

Tips 1.: Kalau berada di pejabat... Sapa semua orang yang ada... Kalau nak lebih afdal, cium tangan kanan lepas tu tangan kiri...  Lepas tu gelak sengsorang... Sambil cekak pinggang dan menjerit ala ala berbisik "akulah superhero yang telah pupus" sambil gelak "hohohohohorlick"...

Tips 2.: Makan... Yang ni jangan sesekali nak amalkan! Nanti tak muat nak keluar masuk pintu lak...

Tips 3.: Menyanyi... Walaupun suara anda tu, sumbang tahap bunyi kambing mengembek... Pedulikan... Pedulikan apa orang nak kata... Manusia ni ada satu mulut yang boleh berkata apa apa sahaja... Lagi afdal kalau menyanyi lagu Cindai... Tak pun Zapin Untuk Zashedah...

Tips 4.: Ce try beli sebijik tembikai... Belah 2 tembikai tu... Lepas tu korek isinya... Sama ada nak makan atau nak buat jus tembikai laici... Terpulang pada tekak anda... Lepas tu... Kulit tembikai tu jangan buang... Pi basuh bersih bersih... Lepas tu pakai letak atas kepala bawak pi pejabat... Confirm lepas ni, tak akan ada orang yang nak buat anda stress... PERCAYA LAHHHHH...

NotaKarut: Terasa nak makan... Makan... Makan dan makan! Owh no...



16 ulasan :

eyqa amin berkata...

stress?? hmm...kalau dilayan, bergegar kepala otak nie *.*
chill sendiri-sendiri sudah laaa. ha3 xD

Chuu Muqhlis berkata...

klu nk ilng stress kne selesaikn masalah satu2., klu x mkin stress ler jwbnye -__-

HAdira Kifly berkata...

Dira dah cuba.. tapi, tak tahu kenapa, otak ni masih pening jugak.. ketawa dah meletus bagai nak rak dah ni.. tak tau nak buat apa lagi dah.. huhuhu

-> petua tak menjadi .. hehehe

ctk berkata...

ct rasa ada orang panggil ambulans lau amalkan sume tu :P

sis92 berkata...

ohoi tgh stress ke hape

aJieM_iyMa berkata...

HAHAHAHA... nampak sangat kamu yg stress! miahahahaha.. ;D

si robot comel berkata...

tips no.1 tak menahan weh,hahha

aimi berkata...

nk try yg no 4 2 =)

cinta siswi berkata...

hahaha.. bile stress..siswi akn nangis.. lega gileeee..heee

khairil faizul (kf) berkata...

haha.boleh cuba tips2 ni semua.

cik kitty berkata...

haha nice tips! btw kitty dtg sini n follow :)

Rain berkata...

hamboi hamboi ko nyer tips, bikin aku stress ketawa haha

iema ackles berkata...

jom makan..
buat meja ofis ni kedai jajan

MamaEma berkata...

buatlah dulu...

NOOR FATIN berkata...

makan! makan! makan!hilang stresss

Tinta Lana berkata...

Salam..

TK, aku suka tips no 1 n 4, aku leh imagine betapa tak stressnya aku pas buat tips tu,bhahahaha.

Tapi, kesian lak, nnti,org skeliling aku lak stress,hahaha.