2011/02/25

Selimut Pendek...

Selimut siapa pulak la yang jadi mangsa bahan karutan aku kali ni...

Pernah tak korang jumpa selimut pendek?
Tak pernah? hummmmppp... Aku pun tak pernah jumpa...
Muahahaha...

Ok... Ok... Lurus kepada titik la yea...

Bayangkan kita terpaksa menumpang di rumah saudara yang jauh... Yang kita ni ada masalah dengan saudara ni... Yang tak berapa nak rapat pun...

Semasa nak tidur, tuan rumah bagi sehelai selimut pendek...
Yea la kan... Dah saudara tu tak suka kita menumpang rumah dia... Tu yang bagi selimut pendek tu...

Bayangkanlah selimut pendek ni macam tuala mandi yang dijadikan selimut untuk tidur...
Untuk tidur di malam hari... Ketika awal pagi, ketika hujan turun dengan lebatnya, ketika kesejukkan hingga ke tulang yang hitam...

Ketika ini la bergunanya selimut pendek ni...
Digunakan untuk menutup dan membaluti sekujur tubuh ketika kesejukkan pagi ditambah angin2 hujan....

Tapi, hendak ditarik menutup keseluruhan badan, kaki pulak terjulur kesejukkan terdedah...
Hendak ditutup keseluruhan kaki, badan pulak terbogel... Ni bagi sesiapa yang tidur bogel la...

Ditarik sejuk, dilunjur pun sejuk... ditolak...lagi la sejuk...
haihhh... sejuk ni... memang la kesejukkan...

Eh... Faham ke korang apa yang nak mengarut ni?

Mood sekarang sekarang sangat mencemburui kawan-kawan yang ada parent yang stabil kewangannya...

Masa belajar, tak payah buat pinjam PTPTN... kalau pinjam pun sekadar nak bayar yuran jea...
Nak kereta, ayah yang tolong bayarkan downpayment...
Nak rumah, FAMA yang tolong bayarkan yuran guaman... ++ silap2 bayar downpayment sekali...
Nak kahwin pun, bapak jugak la yang support...

Semua pun dapat selimut yang besar... Silap2 dapat comforter lagi...
Tak payah nak tarik sana, terdedah sini...

Dah la... aku tengah pening ni sebenarnya...
Kira kira, korek lubang sini, tutup lubang sana... Bajet sana cukup, sini pulak yang lari...

26 ulasan :

KUREKURE COMEL berkata...

meh blajor dgn mina cara cara nk buat budget...mina terer..hehehe...


org berpengalaman ni...fuuuyyooo...
hehehe..



p/s:awat pasha?xde lain ke?ish2...

Nasriq berkata...

huhu... ni gara-gara nak bayar insurans + roadtax motor + kereta la ni & kad kredit(outstation)...

Eda berkata...

tu mesti selimut zaman kanak2..

kan pandai wat belanjawan...i nye tak update2 sampai la ni...huhu

KUREKURE COMEL berkata...

ok.....mengikut pemerhatian hamba....





jual je semua tu...naik basikal pegi opis....bagus utk kesihatan lg tu..
kihkihkih.....

Nasriq berkata...

Eda: ni tengah pening nak buat belanjawan la ni... lepas ni nak bentang kan dekat kabinet kayu pulak...

Nasriq berkata...

mina: cadangan yang sungguh bernas sekali...

beras cap bernas pun tak sebernas cadangan mina ni...

lepas ni kita sama2 buka kedai jual semua benda yang ada ye mina...

KUREKURE COMEL berkata...

owhhh...beyeh je...jgn tak jd pulak kan...hahaha...


berangin pulak kat cni kn...kn..

zati embong berkata...

haha sgt lawak ok.meh jat tolong isi air,kasi semua duit timbul.kuangkuangkuang.

eleh,dulu ms study jat jeles plus2 dgn org yg dpt PT full,jat dpt PT,nk buat bayar yuran pun xlepas tau,siap FAMA topupkan 4rtusplus2 lg.kesimpulanny yuran ump mahal.haha.

kete lg best,jat nk kete lain,tp kalau ikut kete plhan ma,ayah akn byr dwnpayment O.o kejam sgt2 di situ.

rumah plak rumah ayah,sebabkn diorg da balik ganu,rumah ini jat yg punya!haha gelak jahat.

kira jat selimut besar la eh?jat bersyukur O.o

Nasriq berkata...

mina!!! Mina kentut dekat sini yea... patut pun bau busuk jea... mina lepaskan angin rupanya...

Nasriq berkata...

syukur, syukur, syukur alhamdulliah... sila baca ikut nada lagu raihan yea jat!

khaifaiz berkata...

awat susah2.. ang pi kahwen ngan org kaya la.. muka dah hensem dah.. market gitu.

zati embong berkata...

ok2 jat lead singer.mina, eda, tkang karut dgn khai sila diri kat belakang jd backup!

syukur..syukur..syukur alhamdulillah

Nasriq berkata...

muka pecah rumah...hensem apa nya.

Nasriq berkata...

Jat: cukup2 la banjir dekat kl semalam... dah tak larat nak redah banjir lagi dah...takut jat nyanyi tenggelam terus kl ni...

plankton berkata...

moral of the story pkai bju long sleve klo nk tido..save skit slimut..
teehee~~~

alaaaa npe perlu bandingkn ngn org berslimut bsar...cbe tgk org yg xde slimut..bru terasa nikmat berslimut kecik ^_^.. +++ financial planning sgt2 la perlukn...ukur slimut dibdn sndri..

Nasriq berkata...

tak cukup tali pengukur la nak ukur badan sendiri...



huhu

plankton berkata...

ahaha,,agk2 sdh la..xyah accurate pon measurement

zati embong berkata...

pengumuman!pengumuman!sila amek perhatian please!sila tutup mulut anda!

di minta anda menyediakan pengangkutan air,memandangkan jat sudah bersedia utk menyanyi.

sila ambil tindakan yang sewajarnya.

harap maklum

semoga mendapat kelulusan daripada pihak tuan

sekian terima kasih


~haha,mahu tidur,esok mahu masuk ofis,ade keje urgent mahu d settlekan~

Nasriq berkata...

huhu....sebab agak2 ni la belanja ke laut...

Nasriq berkata...

jat: banjir sudah!!!!

intan suraya berkata...

jat.. jom nyanyi lagu gali lobang tutup lobang..
~Gali-gali-gali-gali-gali lobang Lobang digali menggali lobang~



abg intan pn duk merungut gak psl nie..

Nasriq berkata...

Huhu... intan kerja dulu, baru tau nak merungut ke tak...

Fida Ghazi berkata...

kalau nak rasa tenang.. bersyukur dulu dgn ape yg ada

jgn mengeluh

jgn blame diri sendiri

senang je kan?

Nasriq berkata...

huhu...tenag dah ni...

dah ada idea nak korek tang mana dah...

huhu...
Korek lubang dekat fida la yea...mintak pinjam dalam seriban dua...boleh tak...sambil kelip2 mata menggoda...

Fida Ghazi berkata...

eh..sape awak ni? tak kenal lah saya..

Nasriq berkata...

Fida: hang hilang ingatan lagi ka? ni mesti kes lupa nak makan ubat lagi la ni...