2011/02/27

Tak suka Bila... V2...

Tak adil la aku rasa kalau aku cerita sekadar aku tak ada mood sahaja tanpa cerita penyebab ketakadaan mood tu...

Penyebabnya bukan lah serius sangat pun... Tak ada la sebesar masalah negara pun... Tak la seserius keadaan di Mesir, mahupun Libya... Hatta di negara atas angin pun!!!

Tapi kena pandai, ibarat menarik rambut dalam tepung, rambut tak putus, tepung tak berselerakkan... tak pun menepuk air didulang, tak terpercik di muka sendiri... Eh... betul ke perumpaan yang aku gunakan ni?? Macam ada yang tak kena jea... Ah...lantak la... bukannya ada orang nak bagi markah pun....

Nak mintak pendapat geng2 karut sekalian... Yang bijak pandai... Nak mintak tolong berfikir cara2 alasan nak mengelak...

Pendek cerita sebelum aku melalut ke laut tenggelam di lautan dalam...

Pak sedaro den ni ha... Dio ni ado masalah sikit... Kato eh nak amik loan... Nak amik keto baru... Exora! Dio koba kek den, dia nak den ni ha jadi second grantor dio... den bukan apo... den ni tak cayo bonar kek dio ni... apo orang koba kan tu, jenis liat nak bayar hutang... namo dio pun dah busuk dah dengan bank2... ni dio nak pinjam guno namo bini baru ek... nama 1st grantor dah ado... tapi bank nak yang keduo pulak...

Tapi den maleh nak cayo... walaupun pak sedaro den... den paham bonar ngan lagak dio tu... kaki temberang dan kaki putar alam...

Kalau nak yang grantor keduo, kenapo mintak macam2, ic den tu wajib la... ni siap dengan lesen 3 lai, slip gaji 3 bulan dan surat pengesahan majikan... ni yang polik bin heran sikit ni... musyikil den sambil garu2 dagu... Ni macam nak guno namo den tuk jadi 1st grantor jea... tak pun nak guno namo den untuk loan tu...

macam mano ek nak ngelak... ado idea tak... den tak nak la sobab den tak nak jadi penjamin, habis rosak pulak namo den...

18 ulasan :

KUREKURE COMEL berkata...

buat tak tau.....jgn dilayan....nnti mkn diri...huhuhu...


kalau dia call jgn diangkat....
huhuhu

Eda berkata...

uik..mcm2 pulak yg dimintak ek..den raso la kan, dio nak guno nama hang kot tuk loan tu..

document2 tu kan maso boli keto mmg tu la yang dimintak eh..ekau tak igt ko maso boli keto dulu?

Nasriq berkata...

mina: huhu... taktik ni sebenarnya dah guna untuk 2 minggu lepas dah tau... huhu... hari tu kata outstation pergi sarawak 2minggu. padahal pergi 4 hari jea.muhahahaha...

Nasriq berkata...

eda: tu la...musyikil jugal la ni... sangat heran bin ajaib... macam nak guna nama untuk loan tu jea...

norh berkata...

berterus terang kat dia..

intan suraya berkata...

nie mslh negara nih.. buat derk jela.. x pn ckp je terus terang kt dia..

zati embong berkata...

tukang karut!jgnlah sekali2 jebakkan diri anda O.o

alasan eh?

mintak maaf kat dia pas2 ckp je sy ni nak beli rumah pkcik,nk kahwin da.nanti sangkut nama sy,gelap masa depan.

haha,cop ade kena mengena ke nk jd penjamin dgn nk buat loan nanti?ma jat pesan gile2,jgn sesekali jd penjamin org.nnt dia xbyr,sah2 bank kejar kita.

Nasriq berkata...

Norh: tengah buat derkkk la ni... tu yang tak ada mood tu...

Nasriq berkata...

Intan & norh: berterus terang tu kalau diucap orang lain lebih mudah kot... guna talian hayat mak la cam gini...

Nasriq berkata...

Jat: memang tak mau pun.... ni nak nyusahkan ai la ni...

Juraidah Hashim berkata...

alaaa...ape lagi, ckp je la ko dh jd guarantor utk org len..xleh byk2 sgt jd guarantor..utk bakal bini ke..mmg ade org jenis mcm ni..bile kite xbg, mcm2 dikatanye kita ni...idop penuh dugaan...

Nasriq berkata...

Huhu... tu la kan jue... tak bagi, belakang kita cakap macam2...

qlah berkata...

cett.. huhu , macam2 lah.. ish2.. x pe2, kalau dia buat lg , report kat qlah .. qlah serang dye . eh2 ! ;)

Nasriq berkata...

wua...garang nya cik qlah kita ni... kalah singa tau... takutnya...huhu

plankton berkata...

idea juraidah macam not bad..

tapi klo tu pon xmakan jugak (mane tau kot2 uncle tu jenis highly resistance ke ape) tipu2 je r cakap name ko pon blacklist jugak..confirm r xleh nak tlg die kan
(tipu ntok menjaga silaturahim..diharuskan kot)..he3

err..idea totally mengarut??ok la IP men jejauh~~~

p/s: jangan dok pkir sangat..sat g muke kelat..xelok ntok bakal pengantin ^_^

LiErOSe~QiEmi berkata...

uih!!! payah tu, ibarat ditelan mati mak, diluah mati bapak.. tp cadangna plankton ni bagus gak.. pk la yg terbaik.. hang tu muda lg... sebb sebaya aku tu yg aku ckp muda hahaahaha

Nasriq berkata...

haha...plankton... lambat lagi la... ni la masanya nak muka kelat pun...

Nasriq berkata...

Bunga: bukan aku lagi muda ke dari ko???