2011/02/28

Teka Teki.

Teka teki kembali lagi... (Ini bukan contest... Sila percaya...)
Apa maknyanya tu...
Maknanya si tukang karut nak berjalan lagi... Kalau dah berjalan tu, tak sah la kalau tak beli apa2 kan...
Lokasinya masih lagi rahsia... Sebab aku pun tak tau mana aku nak pergi...
Yang penting area nak merantau kali ni di Kota Kinabalu, Ranau, Beaufort, Sipitang, Tenom, Kudat atau Papar... Ntah la... Tengok kepada masa dan mood serta kewangan masa tu...
Bosan la... Nak mengarut pun otak dah beku...
Apa kata kalau try benda lain pulak...
Kali ni soalannya sangat mudah...
Budak darjah empat pun tau jawapannya...
Ini kan pulak para blogger yang bijak pandai lagi kacak bergaya kan...
malu la kalau tak dapat jawab kan...
Jatuh la standard bijak pandai... Ni mencabar ni kalian yang bijak pandai ni...
Syaratnya mudah, tolong aku translate kan lagu ni kepada bahasa yang difahami oleh semua orang iaitu bahasa melayu...
Kang nak kata bahasa tamil kang, ada yang nak berdemo depan KLCC nak bakar laptop lak kang... Ntah apa2 ntah... Dah kenyataan pun tak nak terima... Dah lepas tu lepas la... Ada ke orang ungkit lagi kepariaan ko tu... Ok...melalut dah...
Hadiahnya... nanti la aku pikiaq masa kat sana nanti...
good luck...sebab aku yang anak jati N9 pun agak sangap jugak nak faham lagu ni...

Luruihlah jalan payakumbuah
Babelok jalan kayu jati
Dima ati indak karusuah
Ayam den lapeh ai ai
Ayam den lapeh

Mendaki jalan padangsikek
Basimpang jalan ka biaro
Di ma ati indak kamaupek
Awak takicuah ai ai
Ayam den lapeh

Sikucapang sikucapeh
Saikua tabang saikua lapeh
Tabanglah juo nan karimbo
Oilah malang juo

Pagaruyuang batusangka
Tampek bajalan urang baso
Duduak tamanuang tiok sabanta
Oi takana juo ai ai
Ayam den lapeh
Untuk berlaku adil... sila jawab di blog masing2 ye... dan tinggalkan link sahaja di komen ni...
Hari tu bunga amik jawapan fida jea, lepas tu ubahsuai ckit terus menang... Tapi aku adil, aku bagi jugak fida menang...

8 ulasan :

Eda berkata...

ok..sya tak paham..jadi takmo jawab..huhu

ayam dia terlepas sudah..haha

Nasriq berkata...

hahaha...cepat sangat mengalah...muahahahah...

ayam terlepas sudah jua...

zati embong berkata...

Jat tahu!Jat Tahu!!!

Lagu tema ayam KFC!

Bijaknya saya!

Nasriq berkata...

haha...mana translate nya jat kalau tau sangat?


huhu...

KFC... erm... lama dah tak makan KFC...

LiErOSe~QiEmi berkata...

suka ati je cakap aku amik jawapan kak fida!!! penat aku google ngekkkk lagu2 tu..

ok!!! merajuk!!! tak nak join dah kontes ko!!!!!

Nasriq berkata...

huhu... ibu mengandung memang sensitif....

KUREKURE COMEL berkata...

ok2...mina try ye...


luruslah jln paya buah
pergi belok jln kayu jati...
dlm hati tidak

ayam aku terlepas..aii aii
ayam aku lepas...

mendaki jln padang sikek
bersimpang jln ke




ok2...nnti mina smbung lg...pening2...hehehehe...

Nasriq berkata...

hahaha...mina...mina...mina dah pening...

hahahahahahahaha....