2011/10/27

Secawan Teh Di Waktu Petang...

Terasa seperti mahu meminum sesuatu yang panas...

Untuk melegakan serombong kapal yang tersumbat...

Fikir punya fikir...

Teh o adalah yang paling mudah dibuat sendiri! Almaklumla... Bukannya ada PA nak suruh bancuh buat teh pun...

Uncang teh dibuka dan diletak air panas...

Dimasukkan jua sesudu gula...

Lidah merasa dari hujung sudu...

PAHIT!

Tambah sesudu gula lagi...

Meniup sesudu teh yang panas sebelum merasa di hujung lidah...

Tetap jua pahit...

Kali ni dengan bijaknya menambah 2 sudu gula lagi...

Confirm tak akan pahit lagi...

Tapi hampa... Tetap minum teh yang kelat dan pahit...

Owh... Bukan teh itu yang pahit... Baru tersedar... Letak selori gula pun, tak akan rasa kemanisan teh itu... Tekak aku ni yang rasa pahit!

NotaKarut: Aku rasa aku nak rehat sahaja di pejabat hari ni... hohoho... Tok Jijib... Tak perlu la naikkan gaji penjawab awam ini... pagi tadi je dia rajin... petang ni dia dah lemau dah...

20 ulasan :

Ct Aja berkata...

minum air asam jawa...

Tanpa Nama berkata...

TK

Pergilah balik. Kerja sampai bilapun tak akan habis.....

Lagipun Mr. KK tak ada. Pergi balik, makan ubat dan rehat secukupnya. Bila selsema, kita perlu makan ubat dan berehat supaya cepat sembuh...

Fida Ghazi berkata...

eh..tapi nampak orang tu beli ais blended buah naga kat pasa tani... kan? kan? KAN???

Tukang Karut berkata...

@Ct Aja air asam jawa... errmmm... tengok la...

Tukang Karut berkata...

@Anonymous esok la kak... esok cuti...

Tukang Karut berkata...

@Fida Ghazi ermmm... beli aisblended mangga yang tak ada ice! tak sedap langsung!

khaifaiz berkata...

bykkn minum ais... insyallah mudarat... hehe...

dill berkata...

lame2 kene kencing manis kawan aku ni kalau asik tambah gula.

g rehat la weh

dill.

zella y berkata...

t.k...
gi la klinik...

Tukang Karut berkata...

@khaifaiz baik punya nasihat...

Tukang Karut berkata...

@dill hohoho... tengah rehat2 la ni...

Tukang Karut berkata...

@zella y klinik ada perempuan yang seksi tak? hohohoho

abghani berkata...

minum kopi utk hilangkan pahit..hehehe

Rain berkata...

jangan g klinik, awek cun tak de, doktor je yang hensem hehe...

minum air asam jawa macam CT AJA suggest, jimat dan berkesan.

rest OKEY :)

lieynanilaz berkata...

bro...akhirnya kau tewas jugak..kah kah.

princess berkata...

baru tadi nak naikkan gaji . ni dah lemau . hehe . sok agk2 rajin tak ?

bobiedanbad berkata...

berehat seketika dahulu :)

MamaEma berkata...

makanlah ubat

Lea Isnawi berkata...

aku lagi suka teh o bin

hihi

ctk berkata...

kesian sungguh ...terok sgt demam tuh..huhu..sabOr jer lah..nk suruh makan ubat.degil!