2011/03/29

Berbalas Balas Pantun.

Berbalas Balas Pantun.


"Buah kelapa jatuh kat kepala si salmah...
Berlari si anak kera tersadung ketanah..
Mak ton suka marah marah ...
Sebab mr cabi suka makan dgn melimpah ruah..."

Amboi dak mina tak sayang jari...
Jari menekan sesuka hati...
Disebabkan terlebih makan menjadi cabi...
Memang kena sekeh dak mina ni nanti...

Ingatkan ramai yang tak sudi...
Tak sudi membeli pantunku ini...
Rupanya masih ada yang sudi...
Hadiah misteri hajat dihati...

Baju dipakai terlebih acu...
Ibarat tak kena irama dan lagu...
Ada yang pelik ada yang lucu...
Membuat tukang karut menggaru dagu...

Jawapan betul bukan dicari
Siapa yang buat aku tersengih dia yang menang...
Hadiah misteri telah pun dicari...
Tapi hanya untuk Mr. Iz seorang...

Kalau Tuan pergi ke kedai
Belikan saya buah keranji
Takut mina berkecil hati..
Terpaksa jua ku mencari...

Ada sebiji roda pedati...
Bentuknya bulat daripada besi...
Ingin ditanya Mina bistari...
Apa pilihan berkenan dihati?...




nota karut: ada seorang anon telah menjawab pantun aku ni, tapi aku tak tau siapa...
so... kita boleh lupakan dia la ek... aci ke tak?

kalau nak komen, diwajibkan kena pantun jugak, aci ke tak?

16 ulasan :

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...biasalah adat bertanding...


mina tak kisah lah....bg la kat mr iz...kihkihkih...

Nasriq berkata...

alalolo... merajuk dah mina yang samsneng ni... cam cute lak samseng merajuk... huhu... orang dah offer baik punya boleh ditolak mentah2 ek...huhu...

KUREKURE COMEL berkata...

hehehe..tak baik kata mina merajuk tau...

mina susah merajuk laa....sbb aii ganas...kihkihkih..

Nasriq berkata...

so... nak hadiah apa? yang murah2 jea... macam keychain ke...

KUREKURE COMEL berkata...

haisshh..nnti mina join next contest yee..buat susah je nnti....
okei...hehehe.....



next contest baru ina buat betul2..
hihihi...smile...

Nasriq berkata...

lhor... betul ni?

isk2... pelik betul ni...

cancel la nak pergi pasar gantung dekat tawau esok ni...

aisyah ahmad berkata...

nak lalu sini sbb nak tumpang gelak jek..boleh ye tukang karut..

hahahhahahaha
hahahha
hahah
hah
ha
h.
ok..terimass..;p

Mr iz berkata...

yaeee ...he he... eh macam nama aku la...tu...he he he.....

terima kasih ucapan di hati
buat nasriq tersengih sendiri
hadiah misteri kini dah pasti
apa agaknye misterinye nanti.....


ke kedai membeli buah keranji
sudah membeli simpan dalam almari
cik mina jangan bersusah hati
ambik aje nasriq tengah bermurah hati....

Surie berkata...

Tahniah bro Ijat!hdiah kongsi ek?hehe~

Tanpa Nama berkata...

Aci-aci buka pintu,
Nana balik pukul satu,
Mana Aci Lagutu.., (ikut loghat utara)
Anon tu pemalu.

Anak Pak Hudal pergi ke Sarawak,
Singgah berehat di Kudat,
En. Nasriq pandailah berlawak,
Anom itu orangnya sepejabat.

lalink7 berkata...

alamak xde idea yang keluar dari akal fikiran..adehh

Nasriq berkata...

aisyah ahmad: sila gelak guling2 yea.. jangan sampai terkeluar isi perut dah la...

Nasriq berkata...

Mr iz: Ermmm... bukan bagi sesaja tau... ada tax ni...

Nasriq berkata...

Surie: sila berurusan dengan mr iz...

Nasriq berkata...

muahaha... kak, siapa suruh tak mengenalkan diri....

Nasriq berkata...

lalink: sial fikir lain kali jea la ek... banyak lagi...