2011/03/20

Suka Suka Tukar...

Ada orang suka menggunakan sesuatu tu sampai lusuh, sampai benda tu tak boleh nak guna dah... Itu pun barang itu masih disimpn sebagai kenangan...

Ada orang suka tukar barang yang digunakan... Tak kesah la barang tu disukai atau pun tak... Bagi mereka, tiada nilai pun kalau barang itu di simpan...

Ok... Intro yang mengarut...

Sebenarnya, aku nak marah dan terkilan ni... Nak marah kepada rakan rakan yang suka suka nak tukar no handphone... Kalau tukar tu ada sebab tak pe la jugak... Ni ikut suka2 jea...

Aku pun tak pernah tukar lagi no aku ni... dari tahun 2000 lagi aku pakai no ni... dari harga simcard masa aku beli dulu RM180..., sampai la harga simcard sekarang boleh bagi percuma camtu jea... tu pun aku tak nak tukar lagi...

Dan yang paling aku nak marah ni, bila tukar tak bagi tau aku...
Yea la... Aku tau la siapa aku ni...
Tak penting pun kan...

Tapi bila di saat yang penting macam kematian ke... Macam mana nak bagitau korang ni!
Macam tadi... Aku nak call seorang sahabat...

Elok jea aku bagi salam... Dengan sopan santunnya... Yea la.. Nak bagi tau pemergian kawan kan... kena la lemah lembut...

Assalamualaikum!

Lepas senyap seketika, ada seorang awek Cina yang jawab :

"Lu salah nombor la"...

Tak ke angin satu badan!!!
Masuk ni, kalau aku kira, mau lebih seploh kali kau tukar nombor dah!

29 ulasan :

KUREKURE COMEL berkata...

gulppp.....terasa aaiii tauuu....
ada sbb tu....maybe....nk dpt hot ticket....hehehe...

Nasriq berkata...

aik... telan air liuq ke mina...huhu...terasa ek...

Eda berkata...

no utama tak pernah bertukar..no lain asyik tukar2 pon, tak tukar jugak no zaman tok kadok ni..

zati embong berkata...

bkn jat kan?huhujat pun tkar no.sebab nk elak dr gangguan.kira ada alasan la kan?

Nasriq berkata...

huhu...eda: ai pun tak pernah tukar... cuma bertambah jea... sekarang ni dah ada 4 henpon dah...huhu...

Nasriq berkata...

huhu... tak kesah la jat, apa pun alasan... at least bagi tau la kawan2...

khaifaiz berkata...

huhu.. kita bako.. ye kita bako,, kita bakoooooo~~


P/S: Frust gak org cenggini.. sesuka milo je tukar2.. Padahnya raya2 mintak no phone.. bkn nk mntk ampun.. hahah

Nasriq berkata...

huhu... sangat setuju dengan khaifaiz...

nak bako ke? kesian la pulok...

Lorna berkata...

ehehe....sian la kat awak kena camtuh..ada reason tersendiri rasanya tuh..nk lari dr org bank ker...ada secret admire ker ;p terpikat no len ker...hihi...
sabor yer...tu lahh nextime inform ler kengkwn..nk carik senang...ni kes kwn lupe kwn arr nih...

Nasriq berkata...

erm..lantak la lorna...biar dia mati kering sorang2...

azi nur berkata...

alamak ai ponn xsuke mmebr tukar no ni...berape banyak name die nak save tah..hehe

Nasriq berkata...

tau xpe.... ntah apa2 ntah... mentang2 la simcrad murah sekarang, jenis pakai buang jea...

Surie berkata...

nak tukar number boleh, tapi kena inform la..ye tak?

Sabar bro!anggap la member tu tak sengaja ok!Chill!!

Nasriq berkata...

surie: kalau sekali tak pe la... ni tiap2 tahun tukar nombor... tiap kali raya, tukar no... tak kira la raya apa pun...

Cekodok berkata...

geng.. gua heran gak.. no yang tak guna kejap je derang dah kuar balik... gile ahh.. ngee...

Nasriq berkata...

dah no yang sedia ada pun dah habis...tu yang cepat je recycle tu...

Aretikz berkata...

Setuju! kalau xda alasan.. xyah la tetukar sesaja.. kalau tukar pun.. kena maklumkan la.. huhu..

intan suraya berkata...

intan tukar sbb nk lg murah.. intan pakai S.O.X, sesuai la utk bdk skolah kn..hehe

Mr iz berkata...

aku pun kekdang hangin gak...tup tup tpon eh suara bertukar... eh dah orang lain....diorang ni kaki ayat kot pasal tu slalu tukar no kot...he he he... enhtah la..he he he..

Nasriq berkata...

ARETEIKZ: SETUJU.... MAKLUMKAN TU PENTING WALAUPUN KITA NI TAK PENTING PUN DEKAT DIA...

Nasriq berkata...

huhu... tu salah satu alasan yea intan untuk tukar2 no...

Nasriq berkata...

tapi kan iz, kalau tersalah col awek cun pun gak kan...huhu... boleh gak mengayat...

Fida Ghazi berkata...

bgtao lu? lu sapaaaaa?? tak penting... bye..

plankton berkata...

ahaha..penah alami pengalaman same...^_^

IP pon xsuke tukar num..klo tukar pon sebab num lame da mati je..(tak top4 la tuh)

Nasriq berkata...

Fida: hey hey bai bai lak...

Nasriq berkata...

plankton: nak topup cam ne? ada jual ke dekat padang pasir di mesir tu?

plankton berkata...

he3..mmg xde pon..sbb tu num asik mti...tp skrg da gne upax..xperlu top4 lg...

Lizzie Yasmin berkata...

hobi aku, suke tanya bila no tak kenal msg aku... upanya mmber2 aku yang tuka no baru... buang crdt jer nk kene tanya sapa nie.. huhuhu.. bukan nk kenalkan diri pun bila dah tuka no tue...

Juraidah Hashim berkata...

sape tu matnor?tetibe mcm pelik sebab matnor xmsg aku pon..dpt msg dr e-da n dayah je pasal arwah tuhh