2011/03/28

Kerja Kerja Kerja...

Kerja... Semua orang dewasa memerlukan kerja...
Ada kerja, ada gaji...
Tak kerja, tak ada duit...

Tapi apa nak hairan, P Ramlee pun ada berkata, " ulat dalam batu pun boleh hidup, inikan pulak manusia yang mempunyai akal dan tenaga..."

Kerja kerana minat atau minat kepada kerja?

Kerja kerana upah atau diberi upah kerana kerja?

P/s: mood malas nak kerja...
Published with Blogger-droid v1.6.8

22 ulasan :

Cekodok berkata...

mood malas nak kerja.. hehe.. itu yang patut kena soal tu... kekeke...

Eda berkata...

penat...rasa nak brenti keje la ni jugak...=(

zati embong berkata...

sekarang..jat kerja sebab duit.tett

sebab 2 jat nk jadi cikgu.

sebab jat minat budak2!

oh kenapa jat pilih engineering dulu?kenapa?haha

n 1 lagi

jat tgh baring2 atas katil skrg

sebabnya jat MC! Doc suruh rest,tidur.tapi jat xdpt tidur.hihi

Fida Ghazi berkata...

macam la bizi sangat..blog berupdate jugek..

eh.. komen tak kene tajuk.. *saje nak bagi sakit ati*

sakit ati tak? sakit ati tak?


lalalalalala..

KUREKURE COMEL berkata...

fuyooo...malas....oo..malas...
pemalas ek....


ek....mmg terserlah kemalasan tu...

Nasriq berkata...

Tak mau soal la cekodok... nanti panjang pulak cerita...

Nasriq berkata...

Eda: ingat la banyak hutang yang nak kena bayar...

Nasriq berkata...

Jat: doktor tak bagi mc untuk blog ke?

Nasriq berkata...

Fida: bz la... ni pun update dan komen dalam kereta...

Nasriq berkata...

Mina: malas2 pun kerja jalan jugak tau... cuba kalau rajin... mau terbalik dunia kot...

zati embong berkata...

haha.doc ckp awk buatla ape je yg boleh restkan awk.haha

Nasriq berkata...

Wuaaa... bagusnya doktor ni... nak mintak mc jugak la cam ni...

norh berkata...

setelah 4 hari tak bekerja, hari ni menjadi hari yang malas melangkah kaki ke tempat kerja..hu hu hu
tengok keja yang banyak atas meja, lagi malas nak bekerja.. :P

khaifaiz berkata...

kerja sebab upah kerna upah yg setimpal sbg penghargaan kpd khidmat yg dicurahkan..

Nasriq berkata...

cam tu norh, jangan tengok atas meja... kita sama2 tengok bawah meja...

Nasriq berkata...

Khaifaiz: setimpal ke?

khaifaiz berkata...

kalau tak setimpal.. wajib mengular la jwbnye.. hehhe

Nasriq berkata...

haha... ayat jujur yang lama dah aku tunggu...

M a W a D D a H berkata...

aku pun malas gak nak kerja...kehkehkeh

Nasriq berkata...

terpaksa kerja... adei...

Mr iz berkata...

ke pasal bulan dah mengambang..he he he... agin dah tak sepoi sepoi kot... tu yg menjadi tu...he he he

Nasriq berkata...

huhu... mood ke laut sebab semalam dah ke pulau dan mandi laut...